Haminan talousalueen uutislehti

Poliisipalveluja ilman poliisiasemaa

Poliisiaseman alasajo Haminasta puhuttaa kansaa vielä pitkään. Päätöksen ovat kyseenalaistaneet Haminan, Virolahden ja Miehikkälän kuntien päättäjien lisäksi kaksi kansanedustajaa, jotka ovat jättäneet sisäministerille vastattavaksi Kaakonkulman turvallisuutta koskevat kirjalliset kysymykset.

Poliisiasiassa on pelattu useampikin kortti Haminan ja itäisten naapuriensa kannalta heikosti. Edunvalvonta on pettänyt, muuten ei asia olisi päättynyt näin murheelliseen jamaan.

Ratkaisu uuden poliisiaseman rakentamisesta Kotkaan tehtiin yli 10 vuotta sitten, kun Kotkan silloinen poliisitalo todettiin sisäilmaltaan kelvottomaksi. Talolle paalutettiin paikka vanhan poliisitalon naapuritontilta Ruukinkadulta, Kotkansaaren perimmäisestä kolkasta aavistamatta poliisin resurssien raakaa alasajoa.

Haminassa poliisi toimi normaaliresursseillaan uudessa poliisi- ja oikeustalossaan.

Kun Kotkan poliisitalo sitten 2013 sai vihdoin rahoituspäätöksen ja rakennusluvan, silloin olisi pitänyt harkita uudelleen talon sijoituspaikkaa. Poliisien määrää oli nipistetty, Haminan poliisi oli ajettu minimimiehitykseen ja nähtävissä oli, että linjaus vain jatkuisi.

Kotka piti kuitenkin tiukasti kiinni jo sovitusta tontista, vaikka oli näkyvissä poliisitoimen yhä voimakkaampi keskittäminen. Oikeampi paikka koko aluetta ajatellen olisi ollut vaikkapa Karhula.
Poliisiaseman poistumisen tuskaa on Haminassa pehmentänyt mahdollisuus siirtää Haminan hyvinvointipalvelut poliisista tyhjentyvän talon tiloihin. Poliisin lähipalvelut ajetaan alas, mutta saahan Hamina asialliset tilat hyvinvointipalveluilleen. Olisiko raivokkaampi lobbaaminen oman poliisiaseman puolesta johtanut toiseen tulokseen, jää arvoitukseksi.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus