Haminan talousalueen uutislehti

Tiina Koskenheimo vuoden naisyrittäjä

Kotkan Seudun Yrittäjänaiset valitsivat vuoden 2016 yrittäjänaiseksi sisustus- ja vanhantavarankauppa Tamburiinin neljä puoli vuotta sitten perustaneen Tiina Koskenheimon. Vuoden yrittäjänaisen valinta oli yhdistyksen historian ensimmäinen.

Valintaperusteissa kehuttiin Tiina Koskenheimon rohkeutta lähteä taloudellisesti vaikeana aikana toteuttamaan unelmaansa. Lisäksi valintaperusteissa mainitaan, että Koskenheimon liike saa kävijät pysähtymään ja rauhoittumaan ja Koskenheimo on myös alusta asti ottanut opiskelijoita harjoittelijoiksi.

– Meillä on Kotkassa upea joukko mahtavia naisyrittäjiä, jotka kannustavat ja tukevat toisiaan. On hienoa kuulua heihin ja saada tällainen tunnustus, viime lauantaina Ravintola Keisarinsatamassa kukitettu Koskenheimo sanoo.

– Palkinto tuli kyllä sopivaan saumaan. Se antaa voimia jatkaa. Tässä on ollut aikamoinen rupeama takana.

Tiina Koskenheimo kertoo ostaneensa Reinonkadulla Karhulassa olevasta osto- ja myyntiliikkeestä huonokuntoisia huonekaluja ja kunnostaneensa niitä. Se oli ollut hyvää vastapainoa vauvanhoidolle.

– Osto- ja myyntiliikettä pitänyt Yrjölän Anna-Leena oli jäämässä eläkkeelle ja houkutteli minut yrittäjäksi. Vuokrasin häneltä liiketilan ja sain kaupan päälle paljon kullanarvoisia neuvoja ja tukea.

– Karhulassa oltiin kolme vuotta. Toukokuussa 2015 muutettiin Liiton­taloon Pasaatin kupeeseen ja tänä vuonna Meripäivien jälkeen Waa­ra­maan­taloon Keskuskadulle risteyksen toiselle puolelle. Nyt tuntuu, että miks­en­ lähtenyt yrittäjäksi jo 30 vuotta sitten.

Koskenheimo luonnehtii, että Tamburiinissa on sekä vanhaa että uutta tavaraa.

– Vanhoja huonekaluja ja muuta sekä uusia sisutus- ja lahjatavaratuotteita. Itse en enää juurikaan ehdi huonekaluja kunnostamaan.

Koskenheimo sanoo, että vanhat tavarat eivät kuitenkaan ole ihan kirppisjuttuja. Niiden pitää olla muistoja ja tunteita herättäviä.

– Meillä on yli 2000 vanhaa vinyylilevyäkin, Beat­lesia ja kaikkea.

– Töitä tehdään seitsemän päivää viikossa. Toisena päivänä voi tehdä enemmän ja toisena vähemmän. Ei työ silloin ole rankkaa, kun se on mieleistä. Töissä pitää olla kivaa.

1999 perustetussa yhdistyksessä Kotkan Seudun Yrittäjänaiset on yli 130 henkilöjäsentä Etelä-Kymenlaaksosta. Yhdistyksen kattojärjestö on Suomen Yrittäjänaiset, joka on perustettu jo 1947.

Lue lisää aiheesta:

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli