Haminan talousalueen uutislehti

Vilniemen koulun myynti siirtyy

Vilniemen koulun myynti Vitaly Kiprusheville oli Haminan kaupunginhallituksen maanantaisen kokouksen esityslistalla. Kauppa päätettiin kuitenkin jättää pöydälle, koska maanantaina Esa Cleve oli jättänyt koulukiinteistöstä 70 000 euron tarjouksen, johon ei kokoukseen mennessä oltu ehditty perehtyä.

Peter Muurman (PS) esitti, että Cleven jättämä tarjous hyväksytään. Muurmanin esitystä kannatti Titta Erkkilä (sdp). Jaakko Koskinen (Kesk) kuitenkin esitti, että kiinteistön myyntipäätös jätettäisiin pöydälle. Eeva Rautamaa (Kok) ja Katja Andrejev (vihr) kannattivat Koskisen esitystä. Äänestyksessä pöydälle jättämistä kannatti kuusi hallituksen jäsentä ja näin päätös Vilniemen koulun myynnistä siirtyy ensi maanantain kokoukseen.

Vitaly Kiprushev oli tarjonnut kiinteistöstä 62 000 euroa.

Kunnallisveroon ei korotusta

Haminan kaupungin tämän vuoden tulos tulee ennusteen mukaan painumaan alijäämäiseksi. Vuoden 2017 talousarviota tasapainonettiin lähes neljällä miljoonalla eurolla ja tasapainottamisella ennustetaan, että ensi vuonna ylijäämää jää 0,4 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle ensi vuoden talousarvion ja vuosien 2018-2019 taloussuunnitelmien hyväksymistä.

Ensi vuoden kunnallisveroprosenttiin ja kiinteistöveroprosentteihin ei esitetä muutoksia. Verotulojen arvioidaan pienenevän 0,2 miljoonaa euroa. Valtionosuudet näyttävät pysyvän kuluvan vuoden tasossa.

Suunnitellut nettoinvestoinnit tulevat olemaan hieman yli 10 miljoonaa euroa ja vesiliikelaitoksen investoinnit mukaan luettuna investoinnit kohoavat lähes 12 miljoonaan euroon.

Taloussuunnitelman merkittävimmät investoinnit ovat vuosina 2017-2018 toteutettava Alakaupungin koulun rakentaminen, jonka lasketaan maksavan 11,9 miljoonaa euroa.

Tervasaaren kehittämiseen on varattu miljoona euroa ja kauppatorin parannukseen 0,5 miljoonaa euroa. Lisäksi maanhankintaan on varattu 0,9 miljoonaa euroa.

Kaupungin velkamäärä kasvaa taloussuunnitelmakauden aikana 2,7 miljoonalla eurolla.

Kaupunki puoltaa korkotukilaina­hakemusta

Kaupunginhallitus päätti myös puoltaa Kiinteistö Oy Artun Hoiva-asunnot korkotukilainahakemusta sekä erityisryhmien asunto-olojen parantamiseksi myönnettävää investointitukihakemusta.

Kiinteistöosakeyhtiön tavoitteena on rakentaa Tervasaarelle Bruuninkatu 1:een Senioritalo, johon tulisi vanhuksille tarkoitettu palvelutalo.

Yhtiö hakee Aralta korkotukilainaa ja investointitukea Aralta 4,8 miljoonan euron rakennuskustannuksiin. Tavoitteena on, että rakentaminen päästäisiin aloittamaan ensi kesänä

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli