Haminan talousalueen uutislehti

Nyrkit puhuvat Rauhankadun ahtaudessa

Haminalainen nyrkkeily ponnistaa tällä hetkellä vaatimattomista puitteista. Harjoitussalina on ahdas ja ilmastoimaton kuntosali Haminan urheilukentän kulmalla Rauhankadulla, mutta harrastajia on silti viikosta toiseen tusinan verran.

– Kymen Nyrkkeilijäin harjoituksia pidetään kolme kertaa viikossa, lämmittelyn jälkeen seuraa lajitekniikan osuus ja halukkailla on mahdollisuus ottaa myös matseja, sanoo Raimo Juutilainen, nyrkkeilijäin ohjaaja.

Harrastajajoukko on pieni mutta tiivis. Haminalaisten lisäksi salilla käy pari innokasta Miehikkälästäkin, mukana on myös innokkaita tyttöjä.

– On lajilla Haminassa perinteitä myös kilpailupuolella, mutta juuri nyt ei innokkaita kisaajia taida löytyä.

Kasperi Salojärvi otti viimeisen kisamatsinsa talvella 2015.

– Kilpailuihin oli aina lähdettävä Ruskikselle Helsinkiin, jossa oli aina samat tuomarit. Tyrmää tai häviät -meininki ei kovin kiinnosta, sanoo Kasperi.

Myös Lari Rajalalla on yksi virallinen ottelu, lisää voi olla tulossa.

Harjoituksissa alkulämmittelyn vetää useimmiten Patricio Garces.

– Olen ollut mukana seuran perustamisesta 2005 lähtien, paljastaa mies.

Harjoituksissa Juutilainen painottaa rentoutta:

– Kehässä pitää löytyä rentoutta, silloin liikkuminen on luontevaa ja herkkyys ei katoa. Jos on jännittäjä, nopeus saattaa kärsiä, sanoo Juutilainen, jonka oma aktiiviura on kymmenien vuosien takana.

– Aloitin Kotkan Voimailijoissa, otin kymmenkunta kisamatsiakin, mutta lopetin jo 22-vuotiaana. Palasin nyrkkeilysalille vuosien tauon jälkeen ja nyt saan tyydytystä nuorten ohjaamisesta, kun oma ura loppui kesken, arvioi mies.

Ovet Kymin Nyrkkeilijäin harjoituksiin ovat avoinna myös uusille harrastajille. Harjoituksia Rauhankadun salilla pidetään tiistaisin ja torstaisin klo 17.30 alkaen sekä lauantaisin klo 10.30.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli