Haminan talousalueen uutislehti

Lasitaiteilijalle Design from Finland -merkki

Sevenon Oy:lle on myönnetty Design from Finland -merkki. Merkki kertoo niin Suomessa kuin ulkomaillakin korkealuokkaisesta muotoiluosaamisesta. Merkin käyttöoikeuden myöntää Suomalaisen työn liitto ja yrityksen omistaja lasitaiteilija Anne Takanen sanoi, että raati oli tiukka.

– Etenkin haluttiin varmistua, että tuotteiden muotoiluun on myös investoitu.

Anne Takanen sai viime viikolla sähköpostiinsa tiedon, että hakemus merkin käytöstä on hyväksytty. Oivallinen yhteensattuma oli, että pari päivää sen jälkeen Sevenon Oy:n tiloihin Haminaan tuli tutustumaan Hollannissa asuva konsultti ja luksustuotteiden markkinoinnissa menestynyt Marjukka ”Maucca” Kärki, jonka Anne Takanen oli bongannut radiohaastattelusta viime elokuussa.

Maucca Kärki oli toki jo tehnyt raakaa taustatyötä tätä ennen, mutta halusi kuitenkin perehtyä paikan päällä siihen, miten tuotteita tehdään ja sanoi, että tuotteissa korostuu ammattitaito, mutta myös intohimo ja omistautuminen työhön ja töiden omanlaisuus.

– Nyt edessä on potentiaalisten asiakkaiden etsintä ja myyntikanavien löytäminen. Kansainvälisiä markkinoita lähdetään ensimmäiseksi avaamaan Ruotsiin, Hollantiin ja Saksaan.

Yrityksiä tuotteiden markkinoinnissa, myynnissä ja kansainvälistymisessä auttava, hevosalan konsultiksi itseään tituleeraava Maucca Kärki on menestynyt niin ratsastajana kuin hevosten kasvattajanakin. Nykyään hän sanoo käyvänsä kisoissa kuitenkin vain korkokengät jalassa.

– Hevosmaailma on iso bisnes. Pelkästään EU:n alueella rahaa käytettiin viime vuonna 120 miljardia euroa. Isoihin kisoihin lähdetään viemään myös Sevenon Oy:n tuotteita, arvioi Kärki.

– Luksustuotteiden markkinoinnissa on tärkeää löytää oikeat kanavat ja markkinoinnin tyyli ja tapa tulee aina räätälöidä jokaiseen kohderyhmään sopivaksi.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide