Haminan talousalueen uutislehti

Lumi viimeisteli Holviston maiseman

Kevyt lumipeite puuteroi Bastionin juuri sopivasti Wanhan Holviston joulutapahtumaan. Holviston joulu järjestettiin nyt 14:ttä kertaa. Viikonlopun aikana alueella vieraili yleisöä runsaasti, ja tapahtuma on saavuttanut vakiintuneen aseman Kymenlaakson joulunalustapahtumien joukossa.

Bastionin humuun löytää myös yhä useampi ulkopaikkakuntalainen, ja kävijöitä on kauempaakin. Muun muassa Pietarista saapui Bastioniin lauantaina bussilastillinen ostosmatkailijoita.

Myyjiä oli paikalla lähes sata. Myynnissä oli pääasiassa lähialueella tehtyjä tuotteita, elintarvikkeita, käsitöitä ja sisustustuotteita. Eteläpäädyn pienempi holvisto sai nyt kiitosta myyjiltä:

– Viime vuonna annoimme palautetta, kun ihmiset eivät oikein löytäneet tänne. Nyt oli mainokset ja opasteet hoidettu hyvin, ja kävijöitä on ollut oikein mukavasti, totesi Anne Pakkanen, joka oli myymässä tekemiään neuletöitä.

Irmeli Pitkänen ja Riitta Hansson olivat sunnuntaina ensimmäistä kertaa myymässä käsityötuotteita.

– Saimme täksi päiväksi peruutuspaikan. Tänne oli helppoa tulla lyhyelläkin varoitusajalla, kun pöydät ja muu tarpeellinen oli valmiiksi paikalla, Irmeli kertoi.

– Ihan kohtuullisesti on tuotteita mennyt kaupaksi. Ihmisten tapaaminen on kuitenkin se hauskin puoli myyjäisissä.

Avoimella kentällä saivat niin myyjät, esiintyjät kuin yleisökin hytistellä pakkasviimassa. Ne myyjät, jotka saivat ensimmäiset kaksi kaupungin valmistamaa mökkiä, olivat varmasti tyytyväisiä suojaiseen myyntipaikkaansa.

Wanhan Holviston joulu on markkinatapahtumana lisäksi paljon muutakin. Jouluista ohjelmaa oli tarjolla joulupukin pajassa ja tunnelmaholvissa kuten myös piha-alueella. Ja kyllä, joulupukin luokse jonottivat niin lapset kuin aikuiset.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli