Haminan talousalueen uutislehti

Juhlavuoteen suurin odotuksin

Suomi ja Hamina astuvat vuoden vaihtuessa juhlavuoteen, johon voi ladata myönteisiä odotuksia. Sitkeästi kiusannut lama näyttää mittareitten mukaan vihdoinkin hellittäneen ja kasvuodotukset ovat selvästi plussalla.

Vuonna 2008 alkanut talouden alamäki on jarruttanut yritysten investointi-intoa, mutta merkkejä paremmasta on jo näkyvillä vaikkapa Haminan keskustassa. Kaupan alan merkittävimmistä investoinneista Kymenseudun Osuuskaupan mittava peruskorjaus Haminan S-ostoskeskuksessa on jo hyvässä vauhdissa ja uudistustyöt K-supermarket Kanuunassa starttaavat oitis uuden kauppiaan astuttua remmiin maaliskuussa.

Haminan talouden voima on edelleen satamassa, jossa on myönteiset kasvuodotukset. Sahatavaraa Haminan kautta laivataan ulos enemmän kuin koskaan. Logistiset kuljetusketjut tuovat HaminaKotkan satamiin viikottain useita kokonaisia 40-vaunuisia junia Pohjois-Karjalan suursahoilta. Kazakstaniin Haminan kautta lähtevien modulitoimitusten vaatimat investoinnit ovat satamassa jo käynnistyneet ja liikenne Venäjän jokia myöten kohti määränpäätä alkaa viimeistään 2018.

Haminan päätöksenteko on edelleen selkiintynyt ja katseet kohdistuvat eteenpäin. Suuri yhtenäiskouluhanke on lähtölaukausta vaille valmis starttaamaan, mutta silti haikaillaan tehtyä tekemättömäksi. Kipeiden koulupäätösten murehtiminen joutaisi jo historiaan, ei kaupunkimme kehitystä peruutuspeilin kautta edistetä.

Reimarin toimitus toivottaa lukijoilleen ja asiakkailleen hyvää joulua ja menestyksellistä uutta vuotta!

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus