Haminan talousalueen uutislehti

Uuttavuotta vastaan Tervasaaren maisemiin

Suomi 100 -juhlavuosi vastaanotetaan Haminassa Tervasaaren maisemissa. Tapahtumia riittää aamupäivän klo 10:stä yli puolen yön. Koko tapahtuman kenties odotetuin juttu on 100-vuotiaan Suomen kunniaksi järjestettävä ilotulitus klo 21.00!

Haminan kaupungin järjestämän juhlavuoden vastaanoton ohjelman ohella mukana on aktiivisesti myös Tervasaaren Yhtäköyttä -yhdistys eli Lounaskahvila Tervasaari, Aallokko Terassi/Veneasema Rampsi sekä Tullimakasiini.

Yrittäjät palvelevat – niin päivä- kuin iltakävijöitäkin – aamusta iltamyöhälle. On pilkkikisaa, pulkkamäkeä, poni- ja moottorikelkka-ajelua ja vaikka aarteenetsintää.

Pentti Vilkki Aallokosta sanoo, että ilman toimivaa yhteistyöverkostoa juttua ei saataisi pelaamaan:

– Haminaan seudun moottorikelkkaseura hoitaa omat kyyditykset, Tervamäen Ponitalli poniajelut, Kiekkoympyrä -80:n sakki järjestää laukaisukilpailut. Ilmatyynyalusta operoi AirOne ja Timpan Touhut hoitaa luistinradan auraukset, valottaa Vilkki.

– Aallokon saunat ovat lämpiminä uudenvuodenaattona klo 7–10 ja 16–23. Makkaranpaistopisteitä on useitakin, niin Lounaskahvila Tervasaaren liepeillä kuin Aallokon tanhuvillakin.

Aattopäivän yleisölle on tarjolla arpajaisten ohella myös arvauskilpailu:

– On arvattava taannoisessa moottorisahureitten kilpailuissa syntyneen Hamina-karhun paino. Joka lähimmäksi arvaa, palkitaan ruhtinaallisesti!

Lounaskahvila Tervasaaren herkkupöytä natisee nakeista ja perunasalaatista, kermavaahtokaakaosta ja vaahtokarkeista, joita voi myös paahtaa. Myös makkaroita pääsevät halukkaat itse grillaamaan.

– Kahvilassa on myös kaikille avoin vieraskirja, jonne halukkaat voivat kirjata muistoja Tervasaaren menneiltä vuosilta, paljastaa Vilkki.

Haminan kaupungin ohjelmaosuus alkaa klo 18, kun Velho ja Velhotar ennustavat tinanvalannan ohessa vuoden 2017 kohokohdat. Teinisirkuksen tulishowt alkaa klo 19 ja klo 20. Haminan Teatterin esitys Rakkauden laidalla on klo 19.30.

Haminan kaupungin tervehdyksen vuodelle 2017 lausuu kulttuurisihteeri Ilkka Muurman klo 20.45.

Kun siniset ja valkoiset ilmapallot on laskettu taivaalle klo 20.55, alkaa väki olla valmiina ilotulitukseen. Raketit paukkuvat Tervasaaressa klo 21.00.

Tullikamari tarjoaa musiikit ja lämpimäiset

Tervasaaren ”keisari” Patu Patanen toivottaa Haminan vuodenvaihteen juhlallisuudet tervetulleeksi valtakuntaansa.

– Tervasaaressa on tilaa ja avaruutta, toimintaa ja palveluja on tarjolla jokaiseen makuun, lupaa Patanen.

Patanen itse operoi pääasiassa Tullikamarin tanhuvilla, jonne keskittyy tapahtuman musiikkitarjonta. Luvassa on 12 tuntia kestävä musiikkimatka klo 15 – 03 välillä!

– Timo Hyle kumppaneineen toimii housebändinä, mutta tilaa saavat myös Kymen Puhallinyhdistyksen torvet sekä parivaljakko Pertti HusuPentti Hannula. Uudenvuoden tanssit alkavat oitis ilotulituksen jälkeen!

Patanen itse on täyttänyt juhlallisuuksia varten yrityksensä kaakaovarastot:

– Lämmintä juomaa on tarjolla eri muodoissaan, myös terästettynä, prosenteilla tai ilman, vinkkaa Patanen.

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli