Haminan talousalueen uutislehti

Sään vaihtelut eivät juuri piinaa Uuperia

Italialaisperhe viihtyi loistavasti lasten pulkkamäessä. Riminiltä saapuneen perheen lapset eivät olleet ennen Suomen matkaansa edes nähneet lunta. Pulkka vei ja viihdytti.

Laskettelu Uuperinrinteillä käynnistyi kuluneena syksynä jo 18.11. eikä senjälkeen ole juuri taukoa tullut huoltokatkoja lukuunottamatta.

– Loppiaiseen saakka menemme joululomien aikataululla, jolloin hissit ovat toiminnassa klo 12–20, sanoo Anssi Räsänen Uuperista.

Rinteiden kunto on hämmästyttävän hyvä, vaikka ilmat ovat olleet ajoittain hyvinkin leutoja.

– Saimme marraskuun pakkasilla tykitettyä lunta hyvin ja tykkilumi ei leudoista keleistä vapise. Pahinta ovat sateiset päivät, joita ei onneksi ole ollut pientä tihkua lukuunottamatta. Kun lumet lähtevät pelloilta ja kaduilta, meillä Uuperissa sitä ongelma ei ole.

Ensimmäisenä Uuperissa avattiin somparinne, sitten lastenrinne ja nyt on auki myös kahvilarinne. Snowpark on tiiviissä käytössä ja sen helmenä on uusi hyppyri.

– Tiistaina aloitimme punaisen eli vaativimman rinteen lumettamisen ja ensi viikolla senkin pitäisi olla laskettelukunnossa.

Tavallinen torikansa päivittelee Uuperinrinteiden uusien yrittäjien huonoa onnea säiden suhteen.

Todellisuudessa säät ovat olleet Uuperille hyvinkin armollisia.

– Tykkilumi kestää kelien vaihtelut hyvin, pahinta olisi raaka vesisade. Tykkilumi on luonnonlunta ryynimäisempää ja siksi säätä kestävämpää. Oitis vuodenvaihteen jälkeen pakkasten tultua aloitimme jälleen tykittämisen ja ensi viikolla ovat kaikki rinteemme kunnossa, uskoo Anssi Räsänen.

Veljekset Sauli ja Samu Pitkäkangas Juurikorvesta ovat melkoisia tekijöitä hyppyrillä, jota he ovat itse muiden harrastajien kanssa olleet tekemässä.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös