Haminan talousalueen uutislehti

Talopaketti asennettiin muutamassa päivässä

Haminalaiset Anna Kuikko ja Tomi Salminen tilasivat talopaketin syksyllä ja reilun parin kuukauden kuluttua talo tupsahti tontilleen rekka-auton vetämällä lavetilla! 10 viikon kuluttua tilauksesta talon toimittanut yritys luovutti tilaajalle avaimet käteen: kaikki oli valmiina kodinkoneita myöten!

Talopaketin pariskunnalle on toimittanut virolainen Akso-Haus, jonka rakentaminen perustuu ainutlaatuiseen modulitekniikkaan. Yritys on toimittanut tuhatkunta erilaista talopakettia Skandinaviaan viimeisen seitsemän vuoden aikana.

Talotoimitusta Holsverintielle valvoi Arto Kuikko, Annan kummisetä, joka on vuodesta 2004 lähtien työskennellyt virolaisfirmassa.

– Olemme toimittaneet Suomeen runsaasti kouluja, hoivakoteja ja loma-asuntoja. Omakotitalojen toimitukset ovat nyt kasvussa, sanoo Arto Kuikko.

Virolaisyritys valmistaa talot täysin valmiiksi talotehtaassaan.

– Kun rakentaminen tapahtuu hallitiloissa, työ ei missään vaiheessa ole alttiina säävaihteluille. Kun talo on valmis, se toimitetaan tilaajan tontille, jolle on ohjeiden mukaan tasoitettu ja tiivistetty hiekkapeti ja tontti on myös varustettu vesi-, viemäri ja sähköliittymillä.

Anna Kuikon ja Tomi Salmisen tilaaman kodin rakennusala on 91 m2. Paikalla asennettavaksi jäi vain talon toisen sivun räystäs, sillä se olisi tehtaalla rakennettuna ylittänyt suurimman sallitun kuljetusleveyden. Talopaketti laivattiin Paldiskista Hankoon, josta matka jatkui lavetilla kohti Haminaa.

Modulirakenteisella talolla oli painoa noin viisikymmentäviisi tonnia.

– Suurin osa painosta tulee erikoisvahvistetusta betonilaatasta. Hallissa optimaalisissa oloissa rakennettu talo on aina laadukkaampi, kuin syksyn sateissa tontilla vasaroitu talo. Pakettiin ei myöskään ole kätketty yllätyksiä, vaan hinta on se, mikä on tilausvaiheessa sovittu, raamittaa Arto Kuikko.

Akso-Hausin koko tuotanto on laatusertifioitu ja sillä on Inspectan laadunvarmistusjärjestelmä.

Annan ja Tomin talon tultua Haminaan rekkakuljetuksena talotoimittajan edustajat arvelivat asennustöiden vievän muutaman päivän aikaa.

– Kolmen – neljän päivän kuluttua kaikki on valmiina, sillä virolaiselle asentajaporukallekin oli varattu majoitus vain pariksi vuorokaudeksi.

Nuoripari seurasi talon viimeistelyä ja kytkentöjä rauhallisina. Itse tilausvaiheessa tilanne oli vääntyä sivuraiteellekin.

– Pankissa kaupan rahoitusneuvottelussa ei meinattu millään ymmärtää, että talo tulee valmiina. Hiekkaa otti sekin, että maksu talosta meni suoraan Viroon, muistelee Anna nyt jo hymyillen.

Kyllä tämä oli kaikista taloratkaisuista kiistatta selkeästi edullisin. Luotimme kummisetäni sanaan ja ammattitaitoon, lopputulos näyttää erinomaiselta!

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli