Haminan talousalueen uutislehti

Vaalikevään haasteet

Uusi vuosi tuo meille uudet haasteet. Jokainen päivä vie meitä kohti tuntematonta, suuntaan ja vauhtiin sentään voimme vaikuttaa. Meistä haminalaisista ja myös suomalaisista riippumattomia muuttuvia tekijöitä on niin paljon, että täällä on ennen omien askelten ottamista ensin katsottava tarkkaan, mihin suuntaan ympäröivä maailma on menossa.

Kevään kuntavaalit näkyvät väistämättä kaikessa kunnallisessa päätöksenteossa. Viime kuntavaaleissa asemiaan menettäneet pyrkivät nyt vahvistumaan. Sujuvaksi viime vuosina taipunut Haminan päätöksenteko voi olla kovien haasteiden edessä, kun puolueet lähtevät jahtaamaan vaalivoittoa.

Oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden sijoittaminen on Haminalle vielä avoin kysymys. Tutkittavana olevaa asiaa käsitellään järjestyksessä sosiaali- ja terveyslautakunta – kaupunginhallitus – kaupunginvaltuusto. Mistään ei ole vielä päätetty kenenkään selän takana.

Suomi on sitoutunut kansainvälisissä sopimuksissaan auttamaan humanitäärisissä katastrofeissa ja vastuuta auttamisvelvollisuudesta tarjotaan nyt myös Haminalle. Kaupunginvaltuutetuista osa on jo ehtinyt paaluttamaan kantansa, mutta lopullinen päätös syntyy aikanaan valtuuston kokouksessa.

Väestökadon piinaaman Haminan ongelmat ovat onneksi naapuri Kotkaa pienempiä. Kotkaa uhkaavaan totaaliseen vararikkoon soisi löytyvän ratkaisu, muuten kaupunkiin saapuvat mustapukuiset miehet valtiovarainministeriöstä ottaen kaupungin hallinnon haltuunsa. Siinä vaiheessa ensimmäisten joukossa nuijittaisiin kokoon Etelä-Kymenlaakson kuntien pakkoliitos, joten Kotkan asia on sitä kautta myös meidän asiamme.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus