Haminan talousalueen uutislehti

Lasten töiden näyttely avaa gallerian vuoden

Haminan kirjasto avautui hyllyremontin jälkeen maanantaina ja samalla avattiin kirjastossa myös kirjastogallerian näyttelyvuosi. Avajaisnäyttelyssä on lasten töitä, jotka on tehty syyskaudella kuntataiteilija Pia Liilan opastuksessa.

Pia Liilan kuntataiteilijan kolmen kuukauden pesti päättyi marraskuun lopussa, mutta Liila vastasi vielä näyttelyn pystytyksestä ja kertoi, että lasten kanssa tekeminen oli ollut todella kivaa.

Pia Liila vieraili päiväkodeissa, esikouluissa, alakouluissa ja piti työpajaa perhepäivähoidon ohjaajille.

– Ryhmät saivat itse valita toivomansa tekniikan ja näin myös näyttelyyn saatiin eri tekniikoilla tehtyjä töitä ympäri Haminaa.

Näyttelyssä on esillä Ruissalon koululaisten suolamaalauksia, Linnoituksen päiväkotilaisten paperimassatöitä, Uuden-Summan päiväkotilaisten tekemää savikeramiikkaa ja Pyhällön esikoululaisten tekemiä purjelaivoja, jossa lapset pääsivät kokeilemaan yhden ja saman työn tekemisessä hyvin erilaisia tekniikoita.

Lisäksi näyttelyssä on nähtävillä Valojen Yössä kangassuikaleista solmitut ryijyt, joiden tekeminen kaikilla lapsilla ja lapsenmielisilläkin oli mahdollisuus osallistua.

– Silloin Bastionissa pidetyssä työpajassa syntyi myös hieno määrä piirustuksia, joista osa lähti jo suoraan tekijöiden matkaan, mutta osa on esillä näyttelyssä muiden iloksi, Pia Liila kertoi.

Lasten teokset ovat nähtävillä kirjastogalleriassa tammikuun 28. päivään asti.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide