Haminan talousalueen uutislehti

Hampurilaisravintola ja kahvila paraatipaikalle

Haminan S-ostoskeskuksen peruskorjaus- ja uudistus etenee aikataulussa. Viime perjantaina avattiin Hesburger ja S-Cafe ostoskeskuksen katutasossa. Hesburgerin ja S-Cafen asiakkaat jakavat samat asiakaspaikat. Tilat ovat valoisat ja ikkunoista näkee ulos.

Kymen Seudun Osuuskaupan majoitus- ja ravitsemuskaupan toimialajohtaja Arttu Salmi kehui, että paikka on tosi hyvän näköinen.

– Kahviolla on oma kassa, tuotteet otetaan itse ja maksetaan kassalle. Hesburgerilla on oma tiskinsä, jossa tilaukset tehdään. Kun Hesburgerin oma sisäänkäynti saadaan valmiiksi, paikka voi olla auki tarvittaessa pidempään kuin kauppa. Kauppakäytävän ja Hesburgerin välillä oleva lasiseinä on mahdollista lukita.

S-Cafen konseptia on kehitetty. Tarjolla on paikallisten leipomoiden tuotteita ja kahvilan oma tuoremunkki. Tiskistä löytyy suolaista ja makeaa.

– Suhteellisen laajalla sortimentilla mennään ja kuunnellaan kuluttajia, mitä he haluavat.

Hesburgerin tilat olivat aiemmin kellarikerroksessa, jossa parkkitila kasvaa, kun koko liiketoiminta keskitetään katutasoon.

– Hyvä paikka. Ollaan ihan kaupungin sydämessä, kehuu Kymen Seudun Osuuskaupan kehityspäällikkö Tommi Leino.

Leino sanoo, että asiakaspaikkoja on 80 ja lisää paikkoja saadaan jonkin verran kauppakäytävään. Tosin kauppakäytävä tulee tästä vähän kapenemaan, kun jossain vaiheessa kassat siirtyvät vähän käytävälle päin.

– Kahvilassa tehdään omia munkkeja ja korvapuusteja ja myynnissä Aitolahden tuotteita. Myynnissä on voileipäleivoksia ja muutakin suolaista, Leino linjaa.

– Hesburgerissa jatkavat entiset työntekijät. Lisäksi uuteen kokonaisuuteen  tuli yksi Rosson entinen työntekijä ja ravintolapäällikkö siirtyi tänne Kipparista.

Leino uskoo, että Hesburgerin oma sisäänkäynti saadaan avattua lähipäivinä, vaikka sillä ei päiväsaikaan niin suurta merkitystä olekaan.

– Tavoitteena on, että vuoden loppuun mennessä koko talo olisi valmis, Kymen Seudun Osuuskapun kaupallinen johtaja Ari Hyytiä sanoo.

Alko on ollut jonkun aikaa kiinni remontin vuoksi, mutta avautuu taas reilun viikon päästä entisissä, mutta vähän kapeammissa tiloissa. Ari Hyytiä sanoo, että Alkon uusitut tilat tulevat Postin entisiin tiloihin ja osittain Alkon käytössä olleisiin tiloihin.

Nyt väistötiloissa oleva Emotion siirtyy Alkon entisiin tiloihin.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide