Haminan talousalueen uutislehti

Vuosi vaihtui ruuhka­tunnelmissa

Uuden vuoden vastaanottajaiset keskitettiin Haminassa Tervasaarelle. Uusi ohjelma uudessa paikassa on aina haaste asukkaiden ohessa myös järjestäjille.

Vuoden vastaanottajaisten ohjelmapuolella järjestäjät olivat luonnonolosuhteiden armoilla. Kun lunta eikä jäätä ollut, oli luovuttava rekiajeluista sekä luistelu- ja pilkkitapahtumista.

Suurimmat haasteet seuraavaa suurtapahtumaa Tervasaarelle järjestettäessä on liikennejärjestelyissä. Nyt liikenne ruuhkautui toivottomaksi, kun kansalaiset eivät kuunnelleet ohjetta: jättäkää oma auto kaupunkiin ja kävelkää Tervasaarelle!

Tervasaaren parkkipaikoista merkittävä osa on varattu veneiden talvisäilytykseen. Kun veneet ovat perinteisesti olleet entisen sahan kentällä, nyt veneet ovat aikaisempaa tiiviimmin suurella asfalttikentällä. Kun henkilöautoliikennettä ei voinut laskea edesmenneen Tervasillan linjaa pidemmälle eikä myöskään entisen sahan alueelle, ainekset ruuhkaan olivat valmiina.

Kun liikenteelle järjestetään jokin sisään- ja ulosajojärjestely, Tervasaari toimii suurtapahtuman järjestelypaikkana ilman liikenneruuhkiakin. Tyhjä sahan alue voisi monen mielestä palvella jatkossakin pysäköintialueena ainakin niin kauan, kuin veneiden talvisäilytykselle löytyy muita ratkaisuja.

Uusia järjestelyjä suunniteltaessa kannattaa ottaa yhteys Haminan taksinkuljettajiin, liikenteen ammattilaisiin. Heillä on kokonaisvaltainen näkemys liikenteestä ja ratkaisumalli myös Tervasaaren ruuhkien selvittämiseksi.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus