Linnoituspuodin ohjaaja Leena Hurppu ja Ravimäkiyhdistyksen palvelupäällikkö Pirjo Lanki nauttivat kotoisassa puodissa Katariina Suuren teetä.

Raatihuoneentorille jo joulukuun puolivälissä avattua Linnoituspuotia on käynnistelty pikku hiljaa. Ravimäkiyhdistyksen puodissa on myynnissä Jaakkolan tilan tuotteita Hurukselasta ja Mustilan viinitilan tuotteita Elimäeltä sekä muilta lähialueen tuottajilta ja kädentaitajien töitä. Lisäksi myynnissä on teen valmistukseen ja kattaukseen kaikkea tarvittavaa. Tulossa on vielä irtoteetä ja joka tiistai Linnoituspuodista saa Kamu!n tuoretta leipää.

– Paitsi lämminhenkisenä kohtaamispaikkana, Linnoituspuoti toimii myös yhtenä kuntouttavan työtoiminnan yksikkönä. On siis vahvasti kyse myös työllistymistä edistävästä toiminnasta. Puodissa on lisäksi mahdollisuus työskennellä vaikkapa työkokeilijana ja tila toimii myös harjoittelupaikkana opiskelijoille. Haminan vanha kulttuurihistoria on vahvasti läsnä ja se näkyy niin puodin yleisilmeessä niin kuin myös työntekijöiden vaatetuksessa. Kesän myötä on myös suunnitelmissa keksiä katukuvaan jotakin kivaa, pientä ja yllättävää. Myös tähän tulemme tarvitsemaan tekijöitä vaikkapa juuri kuntouttavan työtoiminnan yksiköistä, Ravimäkiyhdistyksen palvelupäällikkö Pirjo Lanki sanoo.

Lanki luonnehtii, että Linnoituspuotia on herätelty kaikessa rauhassa ja kuulosteltu, mitä asiakkaat haluavat. Myyntiin ei kannata ottaa mitään, millä ei ole kysyntää. Linnoituspuodin avajaisia vietetään ystävänpäivänä 14. helmikuuta.

Paikka on kotoinen ja Pirjo Lanki vinkkaa, että puotiin voi tulla juomaan kahvia ja teetä tai vain juttelemaan. Kahvin lisäksi joka päivä on tarjolla kolmenlaista haudutettua teetä ja Kamu!n pipareita. Kahvipullaan puodissa ei kuitenkaan panosteta.

Elena Savchishkina ompelee Linnoituspuodissa Ravimäkiyhdistyksen työpalveluun tulleita tilaustöitä ja palvelee venäjää puhuvia asiakkaita. Elena Savchishkina tekee myös korjausompeluja. Vaihtaa vaikka vetoketjun rikkoutuneen tilalle. Asiakkaan tulee kuitenkin tuoda vetoketju mukanaan, mutta Teollisuuskadun työpalveluun asti ei tarvitse mennä. Linnoituspuodissa voi myös sopia tilaustöistä.

– Jos niitä ei pystytä tekemään puodissa, ne tehdään työpalvelussa, Pirjo Lanki sanoo.

Linnoituspuoti on myös Linnoitusravintola Kamu!n ”näyteikkuna”. Puodin ikkunaan tulevat Kamu!n lounaslistat ja tietoa Kamu!n tapahtumista.

  • Slider image
  • Slider image

Elena Savchishkina ompelee Ravimäkiyhdistykselle tulleita tilaustöitä, mutta hänelle voi tuoda korjausompeluja myös suoraan Linnoituspuotiin.

Jo joulukuussa avattua Linnoituspuotia on herätelty käyntiin kaikessa rauhassa. Avajaiset ovat ystävänpäivänä 14. helmikuuta.

  • Slider image
  • Slider image