Haminan talousalueen uutislehti

Vaalirauha saatiin Haminaan

Haminan kaupungin päätös olla vastaanottamatta alle 10-vuotiaita, ilman vanhempiaan Suomeen saapuneita lapsipakolaisia on hämmentänyt. Eniten kaupunginhallituksen päätöksestä ovat revittäneet kotkalaiset, mutta kritiikkiä on tullut  myös haminalaisilta.

Kaupunginhallitus teki sen päätöksen, minkä se tässä tilanteessa katsoi oikeaksi. Päätös ei sulkenut pois mahdollisuutta, etteikö asiaan voitaisi palata tulevaisuudessa.

Haminassa kytee kansalaisten keskuudessa vahvoja antipatioita turvapaikanhakijoita kohtaan. Jos kaupunginhallitus olisi näyttänyt tulijoille – olkoot he vaikka lapsia – irti olisi laskettu nimetön somekeskustelun vyöry, jossa inhimillisyys turvapaikanhakijoita kohtaan olisi ollut nollan arvoinen. Ääripään huutajat olivat valmiina poteroissaan, vain lähtölaukausta odotettiin, eikä sisäiseltä nahistelulta olisi vältytty puolueissakaan.

Kuntavaalit järjestetään kevään aikana, vaalipäivä on 9. huhtikuuta, ehdokaslistat on jätettävä helmikuun aikana. Haminassa kaupunginhallitus rauhoitti pelikentän muille asioille. Haminalla on edessään poliittisen tason taistelu sairaalastaan, nyt pöydällä on vasta virkamiesesitys. Vielä ei edes tiedetä, kuinka ahtaalle some-ratkaisu kaupungin ajaa.

Tähän paikkaan repivä taistelu kuntavaaleissa olisi sopinut mahdollisimman huonosti. Nyt on kaikilla puolueilla mahdollisuus pureutua vaalien asiakysymyksiin ja siirtää tunteita kuohuttavat kysymykset turvapaikanhakijoista tulevaisuuteen.

Huolissaan ei kannata kenenkään olla: kyllä Haminalle tarjotaan jatkossakin sijoitettavaksi oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide