Haminan talousalueen uutislehti

Jäätelössä kullan maku

The Ice Cream Company NY Vehkalahden koulusta valittiin Uskalla Yrittää -tapahtuman alueellisen finaalin parhaaksi NY-yritykseksi. Kuten yrityksen nimikin sen kertoo, Jenni Kirin, Anni Hytin ja Vertti Ruuskan yritys kehittää, valmista ja myy jäätelöä.

Nyt nuoret yrittäjät aloittavat jo valmistelun Helsingissä huhtikuussa pidettäviin valtakunnallisiin finaaleihin. Viimeviikkoisen menestyksen jälkeen on ehditty miettiä myös uusia juttuja:

– Esiintymistä tietenkin pyrimme kehittämään, samoin myyntipistettämme. Kaupallisen tuloksen varmistaaksemme teemme yrityksellemme myös omat kotisivut ja panostamme muutenkin some-puolelle, tuumii Jenni.

– Myös uudet jäätelömaut ovat jo kehitteillä. Sillä puolella vastaanotamme myös vinkkejä!

Uusiin suunnitelmiin kuuluu myös uusien markkinoiden valtaaminen:

– Laajennamme myyntiämme myös muihin kouluihin. Nyt myymme lähinnä vain omassa koulussa muille oppilaille, mutta jatkossa viemme myyntipistettämme muuallekin. Meillä on paljon muitakin ideoita, paljastaa Anni.

Vertti haluaa kehittää myös jäätelön pakkaamista ja myyntipurkkeja:

– Joka suunnasta haemme kehityspolkuja. Hyvällä fiiliksellä valmistaudumme Helsingin haasteisiin, kertoo Vertti.

NY Vuosi yrittäjänä oppimisympäristö on kansainvälinen, Vuosi yrittäjänä -ohjelma on käytössä yli 40 maassa Euroopassa. Suomalaiset nuoret ovat yhä edelleen turhan vaatimattoman hiljaisia tekemisestään ja osaamisestaan, kansainvälisissä NY-kilpailuissa olen havainnut em. asian. Vaatimattomuus ei aina kaunista!

Haminan Ekamin kampus on edelläkävijä yrittäjyyskasvatuksessa, mutta vahvimmin yrittäjyyskasvatus jyllää Vehkalahden koulussa. Ennen Uskalla yrittää -tapahtumaa Vehkalahden koulussa pidettiin karsinnat, joiden perusteella Kotkan finaaliin kelpuutettiin 10 parasta yritystä.

YES Kotka-Haminan aluepäällikkö Maarit Koverola on työskennellyt yrittäjyyskasvatuksen parissa 8 vuotta.

– Yrittäjyyskasvatus valtaa alaa kouluissa koko ajan. Vuoden kuluttua mukaan ovat tulossa ainakin Huutjärven ja Karhuvuoren koulut sekä Ekamin Haminan Kampuksen liiketalous, valottaa Koverola.

Vehkalahden oppilaiden menestyminen ei yllätä Koverolaa:

– Taso nousee asenteesta, jota Vehkalahden koulussa riittää. Innostuneet opettajat saavat oppilaatkin innostumaan!

Yrittäjyys kiinnostaa nuoria useiden tuoreiden selvitysten mukaan entistä enemmän! Nuoret suomalaiset ovat valmiita tekemään kovasti töitä ja yrittäjyys kiinnostaa nuoria, kertoo  myös Perheyritysten liiton laaja tutkimus.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide