Haminan talousalueen uutislehti

Musiikkia ja hyvän jakamista

Suomi 100 vuotta -juhlavuosi starttasi Haminassa vahvalla kevyen musiikin latauksella. LC Hamina/Bastionin järjestämä perinteinen Talvisoitannot-konsertti on jo vakiinnuttanut paikkansa Haminan musiikkielämässä.

Tapahtuman onni on siinä, että Talvisoitannot pystyy myös muuntautumaan. On onni myös, että tapahtuman taustavoimissa eli klubin jäsenistössä on musiikillista osaamista luotsata tapahtumaa vuodesta toiseen uusin tähtiesiintyjin ja ohjelmistoin.

Talvisoitantojen tuotto ohjataan lions-periaatteiden mukaan hyväntekeväisyyteen. Merkittävien avunsaajien joukko löytyy paikallisen nuorison parista.

Lionsklubien yhteisöön kuuluu Suomessa noin 940 klubia, koko maailmassa klubeja on yli 45 000. Maamme klubit avustavat palveluillaan ja rahalahjoituksillaan apuatarvitsevia useilla miljoonilla vuosittain. Varansa klubit hankkivat erilaisilla aktiviteeteillä, joista LC Hamina/Bastionin järjestämä Talvisoitannot on oiva esimerkki.

Lions-toiminta juhlii 100-vuotista taivaltaan rinta rinnan itsenäisen Suomen kanssa, sillä ensimmäinen lionsklubi perustettiin Chigagossa kesäkuussa 1917.

Suomi 100 vuotta -juhlavuosi on Haminassa muutenkin vahvasti musiikkipainotteinen. Teema huipentuu 4. kesäkuuta Bastionissa pidettävään Suomi 100 vuotta -juhlakonserttiin. Haminan soittokunnan ja Karhulan Läntisen Soittokunnan lisäksi tapahtumassa esiintyvät Haminan mieskuorot ja esiintyjäkaartissa on myös mm. parin vuoden takainen tangokuningatar Maria Tyyster.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus