Urpo Tiilikka kokeilee rajojaan. Minuutin aikana hän on tehnyt 116 etunojapunnerrusta, nyt syntyi uusi ennätys lankuttamisessa.

Haminalainen voimamies Urpo ”Upi” Tiilikka urakoi huikean ennätyksen lankuttamisessa. Mies pysyi vaaka-asennossa päkiöitten ja kyynärvarsien varassa tasan 19 minuuttia.

– En tiedä, onko tätä parempaa tulosta lankuttamisessa tehty milloinkaan, huokaili voipunut ennätysmies.

Minuuttitolkulla lankuttaminen vaatii erittäin vahvat vatsalihakset. Pelkällä ns. pyykkilautavatsalla näyttävällä sixpackillä tulosta ei kuitenkaan synny muutamia minuutteja enempää. Lankutuksen helppouden tietävät kaikki sitä kokeilleet. He tietävät myös sen, että kello on lankuttajan pahin vihollinen.

– Minun salaisuuteni on syvissä vatsalihaksissa. Niiden avulla pystyn pitämään ruotoni asennossa, paljastaa Tiilikka.

Tiilikan ennätyskoe tehtiin Ruissalon liikuntahallissa. Koe videoitiin ja kellotettiin useammalla kellolla.

– 10 minuuttia jaksan helposti, mutta sitten alkavat kivut. Ensin sattuu vatsalihaksiin, sitten reisiin ja viimeiset minuutit ihan kaikkialle.

Hikitippa nenänpäässä Upi Tiilikka ylsi tavoitteeseensa 19 minuuttiin, aikaisemmin mies on lankuttanut 15 minuutin tuloksen.

– Tunnustan, että viimeiset kolme minuuttia olivat yhtä tuskaa, tajunnan rajamailla taidettiin liikkua. Loppu meni pelkällä tahdonvoimalla.

Urpo Tiilikka tunnetaan myös ennätysmäisenä etunojapunnertajana. Mies on punnertanut ennätyksekseen 116 punnerrusta minuutin aikana.

– Kesällä on luvassa keikka Tuuriin, jossa Veljekset Keskisen riemukaaren alla sekä punnerran että lankutan. Töysästä oleva ystäväni Jari Lampi on verraton voimamies ja hänellä on Tuurin tempauksessa omat vahvat osionsa, paljastaa Tiilikka.

  • Slider image
  • Slider image

19 minuuttia ”lankussa” puristaa mehut kovastakin äijästä!

  • Slider image
  • Slider image