Haminan talousalueen uutislehti

Ehdokaslistoilla on vielä tilaa

Kuntavaaleihin on aikaa vajaa kaksi kuukautta, vaalipäivä on sunnuntai 9.4. Suurin osa puolueista tuskailee Haminassa ehdokasasettelun vaikeutta. Puolueilla on suuria ongelmia saada ehdokkaita listalle, jotka on jätettävä keskusvaalilautakunnalle 28.2. klo 16 mennessä.

Kuntavaalien tärkeyttä ja merkitystä kunnan jokaiselle asukkaalle ei voi liikaa korostaa. Kunnissa päätetään iso osa meidän kaikkien käyttämistä yhteiskunnan palveluista ja niiden tasosta. Lähiterveyspalvelut, virkistys- ja liikuntapaikkojen rakentaminen ja kunnossapito, asuntorakentaminen, teiden ylläpito, puhdas elinympäristö, kulttuuritoiminta, homekoulujen korjaaminen, päiväkotien sijoittuminen sekä kunnan elinkeinoelämän elinvoimaisuus ovat esimerkkejä.

Kuntapäättäjät vaikuttavat päätöksillään juuri näihin asioihin, joihin liittyvät myös lähes kaikki valtuutettujen tekemät valtuustoaloitteet.

Myös puolueisiin sitoutumattomat ehdokkaat kelpaavat kaikkien puolueiden ehdokaslistoille. Jokainen tekee itse sisimmässään päätöksen, haluaako hän olla päättäjänä vaikuttamassa oman kuntansa, oman kaupunkinsa kehitykseen.

Kuntavaaleissa 2012 vain 56,5 % äänioikeutetuista haminalaisista kävi äänestämässä. Vaatimaton äänestysinto oli murheellinen osoitus siitä, kuinka vähän meille kaikille tärkeät asiat oikeasti meitä kiinnostavat.

Suurin tieto ja taito asioiden hoitamisessa on kuluneen vaalikaudenkin aikana keskittynyt sosiaalisen median aaltopituuksille ja tekstareihin. Yhden asian totuudet on helppo ilman vähäisintäkään vastuuta laukoa nimettömänä julki.

Hamina kaipaa vastuunkantajia, jotka aidosti ovat valmiita ottamaan vastuuta kaupunkimme kehittämisestä. Ikä ei ole esteenä, vaalien ehdokaslistoille kelpaavat ihan tavalliset kaupunkilaiset, niin nuoret kuin vanhatkin.

Vaaleissa täyttyvät joka tapauksessa kaikki 43 valtuustopaikkaa heistä, jotka ehdolla ovat. Äänestysaktiivisuudesta riippumatta.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus