Haminan talousalueen uutislehti

Haminan kesätyöt nyt haettavina

Japi-Matkojen Jarmo Ahonen esitteli oma kesäduunitarjontansa haminalaisille Lumi Kotoselle (vas.) ja Anni Hytille.

– Työntekijät kaupungin eri työpisteisiin valitaan pääosin arpomalla. Joihinkin kohteisiin työnhakijat myös haastatellaan ja harkitaan heidän soveltuvuuttaan, kertoi Haminan työllisyyskoordinaattori Kristiina Puska.

Haminan kaupunki palkkaa noin 160 kesätyöntekijää. Kesätyötä haetaan Haminan kotisivujen (hamina.fi) kautta. Hakuaika päättyy 12.3. Kesätöihin pääseville ilmoitetaan 7.4. mennessä.

Haminan kaupunki tukee nuorten työllistymistä kesäksi myös kesätyöseteleillä. 300 euron arvoista kesätyöseteliä voivat hakea haminalaiset yritykset ja yhdistykset.

– Seteli on tarkoitettu 15–17-vuotiaan haminalaisnuoren palkkaamiseen. 10 päivän palkka on 335 euroa + työn sivukulut. Sama yritys tai yhdistys voi saada korkeintaan kolme kesätyöseteliä kolmen eri työntekijän palkkaamiseen, valottaa Puska.

– Kun nuori on kesätyönsä yrityksessä tehnyt ja työnantaja on antanut tehdystä työstä selvityksen, kaupunki maksaa työnantajalle 300 euroa nuoren työllistämisestä.

Kesätyörekry sai työnhakijat liikkeelle

Kymmenkunta yrittäjää ja useita kymmeniä kesätyön hakijoita. Tässä pelkistettynä Haminan TE-keskuksessa järjestetyn Kesätyörekry -tapahtuman tulos.

Nuoret ovat kesätöiden hakemisessa yhä aikaisemmin liikkeellä. Kun joskus takavuosina kesätyöpaikka junailtiin yritykseen, jossa nuoren vanhemmat työskentelivät, se malli on aikansa elänyt. Nyt työnantajat edellyttävät nuorilta oikeasti omaa aktiivisuutta.

Haminan tapahtumassa TE-keskuksen kumppanina oli Kehittyvä Hamina ry, joka viestitti tapahtumasta etukäteen kouluille.

– Haminassa tällainen tapahtuma järjestettiin nyt ensimmäisen kerran. Vuoden kuluttua tarvitsemme lisätilaa, työnantajat sekä työnhakijat sopivat väljemmin asioiman, sanoi Kirsi Ala-Outinen TE-keskuksesta.

Kaupunkilehtien ja mainosten jakelusta Haminan seudulla vastaavat Jakelusuoran jakelupäällikkö Soila Nurmikumpu oli tyytyväinen tilaisuuden antiin.

– Sain jo ensimmäisen tunnin aikana kirjattua neljä työhakemusta. Meillä on laajasti tarjolla kesätöitä Haminan alueella, sanoi Nurmikumpu.

Jere Heikkilä kurvasi mopolla tutkailemaan tapahtuman tarjontaa.

– En usko, että näistä mikään sytyttää. Luotan siihen, että minulla on kesätyöt urheiluliikkeessä, jossa olen ollut myös koulun työharjoittelussa, arvioi Jere.

Kesätöitä yrityksestään esitteli myös matkailualan yrittäjä Jarmo Ahonen JaPi-Matkoista.

– Tarjolla meillä olisi lähinnä siivoustöitä ja erilaisia aputöitä. Ei nuoria voi laitta bussin rattiin eikä charterveneen ruoriinkaan, pohti Ahonen

Myös vanhuspalveluja tarjoava hoivakoti Attendo Marski oli mukana kesätyötapahtumassa.

– Varsinaiseen hoitotyöhön emme voi kesätyöntekijöitä ottaa, mutta heistä on suuri apu esimerkiksi vanhusten ulkoiluttamisessa, kertoi Attendo Marskin johtaja Katriina Härkönen.

– Edellisen kesän työntekijöistä osa on innostunut enemmänkin ja lähtenyt opiskelemaan alallemme.

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli