Haminan talousalueen uutislehti

Eläinlääkärit mielissään asianmukaisista tiloista

Haminan eläinlääkärien uusissa tiloissa Teollisuuskadulla on vastaanottotilat kahdelle eläinlääkärille sekä erillinen, vaatimukset täyttävä leikkaussali sekä pieni lepohuone päivystävälle lääkärille.

– Kastrointien, kasvainten poistojen ja muiden toimenpiteiden lisäksi voidaan tehdä vaativimpiakin leikkauksia, joihin kaksi kättä ei riitä, eläinlääkäri Vesa Pakkanen konkretisoi muutoksen tuomaa hyötyä.

Eläinlääkärit Vesa Pakkanen ja Tuire Tuukkanen ovat tyytyväisiä. Uudet tilat ovat entistä valoisammat ja viihtyisämmät ja töiden organisointia ja stressaavuutta helpottaa etenkin se, että he pääsivät nyt saman katon alle ja voivat pitää vastaanottoa yhtä aikaa. Entisissä tiloissa Isoympyräkadulla oli vain yksi toimenpidetila.

– Jaksamisessa auttaa myös se, että pystyy jakamaan ajatuksia, eikä kaikkea tarvitse yksinään pähkäillä, Tuire Tuukkanen toteaa.

Teollisuuskadulla on myös riittävästi parkkitilaa eikä eläimiä enää tarvitse kantaa portaita ylös katutasolle. Etenkään, kun uusiin tiloihin on vielä tulossa heräämistilat.

Isoympyräkadulla vastaanotto oli yli 20 vuotta. Vesa Pakkanen sanoo ehtineensä olla siellä 17 vuotta. Niiden vuosien aikana lypsykarjatilojen määrä on vähentynyt huomattavasti. Hevostiloja on enemmän ja etenkin eläinsuojelutehtävät ovat lisääntyneet.

– Kymmenen vuotta sitten ilmoituksia eläinten hoidon laiminlyönneistä saattoi tulla viisi vuodessa, mutta nyt niitä tulee viikoittain, Vesa Pakkala toteaa.

– Kaikki ilmoitetut kohteet tarkastetaan ja joistakin tulee myös jatkoseuraamuksia, Tuire Tuukkanen selvittää.

Tuire Tuukkanen tuli kesällä 2009 tuuraamaan Vesa Pakkasta ja teki myös sijaisuuksia Virolahdella ja Miehikkälässä ennen kuin vakinaistui 2011.

Eläinlääkäreiden yhteisvastaanotto Teollisuuskatu 16:ssa avattiin tammikuun viimeinen päivä.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli