Mila Komppa on Oma SP:n Haminan konttorin uusi johtaja. Teemu Tuukkanen jatkaa aluejohtajana.

Mila Komppa on aloittanut Oma Säästöpankin Haminan konttorin johtajana. Pankkialalla erilaisissa tehtävissä ansioitunut Komppa toimi pitkään Danske Bankin Haminan ja Kotkan konttoreitten vetäjänä ja viimeksi pankinjohtajana Handelsbankenin Kotkan konttorissa.

Oma Säästöpankin Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson pankkiliiketoiminnasta vastaava aluejohtaja Teemu Tuukkanen on tyytyväinen Mila Kompan nimitykseen.

– Haminan konttorimme ansaitsee lähipalvelutoiminnasta vastaavan johtajan. Oma toimialueeni kattaa Kymenlaakson ohella myös Etelä-Karjalan, jolloin mahdollisuuteni olla läsnä Haminan pankkitoiminnoissa ovat olleet rajallisia. Vaikka työpöytäni sijaitsee nyt Lappeenrannassa, olen vahvasti mukana myös Haminassa, kertoo Tuukkanen, joka perheineen aikoo asua jatkossakin Haminassa.

Haminalainen Mila Komppa on tyytyväinen työpaikan järjestyttyä kotikaupungista Haminasta.

– Nyt olen työni puolesta näkyvillä myös Haminassa. Arjen hoiteleminenkin on vaivattomampaa, kun työmatkailu Kotkaan jäi pois, pohtii Komppa.

Oma Säästöpankki teki viime vuodelta historiansa parhaan tuloksen, jota kertyi ennen veroja 20,6 miljoonaa euroa (18,4 miljoonaa euroa 2015). Se tarkoittaa 10,5 prosentin kasvua edellisvuodesta. Oma Säästöpankki -konsernin tase kasvoi vuoden aikana 11,3 prosenttia ja oli vuoden lopussa 2,2 miljardia euroa (1,9 miljardia euroa 2015). Pankki pystyi saavuttamaan oman ennätystuloksensa taloudellisesti haastavina aikoina.

Myös Haminassa pankin kasvu on jatkunut vahvana, sillä asuntolainoja myönnettiin konttorissa n. 8.5M€ enemmän kuin vuotta aiemmin. Samoin yritysrahoituksessa nähtiin selvää kasvua, lainoja myönnettiin liki 7.5M€ enemmän, kuin vertailuajanjaksona.

– Matala korkotaso ohjasi myös asiakkaita siirtämään aiempaa aktiivisemmin varojaan muihin säästämis- ja sijoituskohteisiin, toteaa aluejohtaja Teemu Tuukkanen.

Oma Säästöpankki on mukana Euroopan investointipankin takausohjelmassa, jonka kautta pankki voi entistä aktiivisemmin olla mukana pk-yritysten rahoituksessa.

– Ohjelman kautta pystymme vuosien 2017-2018 aikana myöntämään 100M€ yrityslainoja, joihin EIF antaa 50% takauksen. Silloin yrityksen omien vakuuksien tarve laskee merkittävästi. Näin voimme olla edelleen aktiivisesti mukana tukemassa maakunnan yritysten kasvua, kertoo Tuukkanen.