Haminan talousalueen uutislehti

Vasemmisto katoaa – Kasari demarileiriin

Kokeneen Vasemmiston valtuustokonkarin Jorma Kasarin siirtyminen Haminan kuntavaaleissa demarien ehdokaslistalle on toistaiseksi vaalien suurin yllätys. Kasarilla oli jo valmiiksitäytettynä Vasemmiston ehdokaslista, jonka toisena nimenä oli Seppo Hiironen. Lopulta Kasari ja Hiironen päätyivät kuitenkin demarien listalle, kun demarien vaaliasiamies Jarmo Rissanen ei hyväksynyt Kasarin ehdotusta vaaliliitosta.

Rissanen myöntää, että pikaisesta ratkaisusta on tullut demariväeltä runsaasti palautetta, sekä hyväksyvää että kriittistä.

– Yksin en kuitenkaan ratkaisua tehnyt, vaan hain sille tuen kunnallisjärjestömme johtoa myöten, sanoi Rissanen.

Kunnallisjärjestön puheenjohtaja Nina Peltonen tunnusti, että miettiä asiaa piti.

– Kun minulle selvitettiin, että Kasari on ilmoittanut olevansa valmis sitoutumaan demariryhmän työskentelyyn sekä jättämään Vasemmiston, hyväksyin Rissasen esittämän ratkaisun, sanoi Peltonen.

Myös Rissanen luottaa yhteistyön toimivuuteen:

– Vaikka Kasarin sanansäilä onkin valtuustosalissa viuhunut usein demarien päällä, uskon miehen nyt rauhoittuvan, kun tukena on demarien valtuustoryhmä.

Demariryhmän kokeneimpaan kaartiin kuuluva Riitta Hytönen arveli, että perusteellisemmat neuvottelut olisivat tuskin johtaneet tähän tulokseen. Ensivaikutelmaansa hän luonnehti tyrmistyneeksi kuultuaan Kasarin siirrosta. Hytönen on valtuustosalissa sekä myös lautakunnassa ottanut välillä hyvinkin kriittisesti kantaa Kasarin toimintaan.

– Tämä ratkaisu on nyt tehty puhelinkokouksessa. Minua ei tavoitettu, kun puhelimeni oli varastettu mutta tällä on nyt mentävä. Toivon valtuustotyöskentelyä kunnioittavien toimintatapojen palaavan Haminaankin, sanoi Hytönen.

Ensin on kuitenkin käytävä vaalit. Kasarin läpimeno­mahdollisuudet omalta Vasemmiston listalta olisivat olleet lähinnä teoreettiset, sillä läpimeno edellyttäisi kahden miehen vaaliliitolta yli 200 ääntä. Viime kuntavaaleissa Kasarin äänimäärä jäi 132:een. Demariryhmästä mentiin läpi valtuustoon vielä 86 äänelläkin.

Jorma Kasari sanoo, että syntynyt ratkaisu siirtyä demarien ehdokaslistalle taisi olla suurin yllätys hänelle itselleen. Kasarilla on vuosikymmenien tausta kuntapoliitikkona ensin Skdl:n ja sitten Vasemmistoliiton edustajana.

– Omat mielipiteeni tuon esiin asioista kuten tähänkin saakka. Niin kauan, kuin sukseni ovat samalla ladulla demariryhmän kanssa, en lähde perustamaan omaa valtuustoryhmää, pohdiskeli Kasari.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli