Haminan talousalueen uutislehti

Helikopterilentäjä hakee uusia haasteita elämäänsä

Majuri Tomi Tuomisalo työskentelee Utin Jääkärirykmentissä Maavoimien pääkoelentäjänä.

Haminan Kokoomuksen ehdokaslistan mielenkiintoisimpiin nimiin lukeutuu Tomi Tuomisalo, Utin Jääkärirykmentin helikopteripataljoonan majuri, Maavoimien pääkoelentäjä. 44-vuotias Tuomisalo sanoo kuntapolitiikan kiehtoneen aikaisemminkin, mutta työelämän haasteet ovat nousseet esteeksi.

– Pian alkavat lentotunnit olla täynnä ja ensi vuonna olen ajatellut siirtyä reserviin. On aika hakea uusia haasteita ja kunnallinen päätöksenteko niitä kyllä tarjoaa, sanoo Tuomisalo.

Tuomisalo uskoo, että kuntatasolla toimivat samat lain­alaisuudet kuin muuallakin:

– Kun niukkenevilla rahoilla ei kaikkea voi saada, on tehtävä arvovalintoja. Kaupunkiamme on kehitettävä vastuullisesti ja rakentavasti, sillä tehtävät päätökset vaikuttava pitkässä juoksussa myös lapsiimme, sanoo alakoululaisen isä Pappilansaaresta.

– Kun meistä kukaan ei ole kaikkien alojen asiantuntija, päätöksenteossa on kuunneltava asiantuntijain selvityksiä ja tehtävä valintoja siltä pohjalta. Kun päätöksentekotapa toimii muualla, miksei se toimisi kunnissakin.

Tuomisalo on ollut vahvasti mukana myös lasten varhaiskasvatuksessa, joka on hänen intressialueitaan. Mies on aloittanut juuri viidennen toimikautensa Haminan englanninkielisen leikkikoulu ry:n hallituksen puheenjohtajana.

– Kunta on kuitenkin kokonaisuus ja kaikkien päätösten tulee olla perusteltuja. Tulevaisuutemme on lapsissa ja nuorissa, ikäihmisille puolestaan olemme velkaa.

– Kannatan yrittäjyyttä ja rohkeaa elinkeinopolitiikkaa ja yrityksiä luomaan uusia työpaikkoja. Vain sillä tavalla saisimme katkaistua Haminan asukasluvun laskun, pohtii Tuomisalo, joka yrittäjän puolisona tuntee sitoutumisen tason, jota yrittäjyys vaatii.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli