Haminan talousalueen uutislehti

Huonosta laadusta kaupungin ei pidä maksaa

Nora Viitalan yritys ProViitala hoitaa siivouksen ohella asiakkaitten kauppa-asioita ja esimerkiksi suihkutuksia. – Ihan mitä vain asiakas haluaa, sanoo Nora Viitala.

Nora Viitala on siivousalan yrittäjä, jolla riittää aikaa ja mielenkiintoa myös yhteisten asioitten hoitamiseen. Hän istui Haminan kaupunginvaltuustossa kauden 2009 – 2012, mutta jätti vaalit väliin neljä vuotta sitten. Nyt Viitala on ehdolla Vihreitten listalla, kun edellinen valtuustokausi meni Vasemmistoliiton ryhmässä.

– Syitä taukoon oli paljonkin, yksi niistä oli pian neljä vuotta täyttävä poika Aatos, iltatähtemme, kertoo suurperheen äiti. Aatoksella on neljä vanhempaa sisarusta.

Aito tuntuma valtuustotyöhön ei ole täysin vakuuttanut Nora Viitalaa:

– Valtuustossa yhden valtuutetun ääni hukkuu. Kerran sovitut asiat muuttuvat, kun tulee päättämisen aika. Mieluummin uskon siihen, että asioihin perehtyvä lautakunnan jäsen saa enemmän aikaiseksi, arvioi Viitala.

Siivousalan yrittäjäksi Viitala läksi vajaat kolme vuotta sitten.

– Ensin työskentelin toiminimellä, kunnes ostin alan yrityksen Sinitoimen. Takana on nyt yksi täysi tilikausi, kertoo kolme ulkopuolista tekijää työllistävä yrittäjä.

Päätöksenteossa kiintoisimpia alueita Viitalalle ovat koulutus, varhaiskasvatus ja rakentaminen.

– Syyt rakentamisen huonoon laatuun pitää selvittää. Linnoituksen uuden päiväkodin rakennusvirheitä tuli ilmi oitis rakennuksen valmistuttua. Missä oli syy: huonossa rakentamisessa vai kehnossa valvonnassa?

– Kun kaupunki tilaa ulkopuoliselta palveluja ja työsuorituksia, resursseja pitää olla niin paljon, että pystymme myös valvomaan, että saamme mitä tilaamme. Huonosta työstä ja esimerkiksi rakennusvirheistä ei pidä maksaa!

Paluu politiikkaan oli Nora Viitalalle vaivaton ratkaisu. Kiinnostusta yhteisten asioiden hoitamiseen on ollut aina.

– Kyselyjä tuli muistakin ryhmistä. Päädyin Vihreisiin kun sitkeästi kysyivät. Muihin Vihreitten ehdokkaisiin ehdin tutustua vielä ennen vaaleja.

– Politiikkaa pitää tehdä asiat edellä, siinä ei puoluepolitiikalle pidä jättää tilaa. Oma itseni olen jatkossakin ja sanon mielipiteeni suoraan, haastelee Viitala.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli