Draamaryhmä Ravistuksen Sikopaimenessa keisaria esittävä Leevi Leppänen vauhdikkaassa kädenväännössä Ville Harjun (oik.) kanssa. Muut takana vas. Päivi Hyle, Laura Rusi, Minna Lautala, Ella Gåsman ja Katri Torro.

Haminan kansalaisopiston lapsiryhmät esittävät maaliskuussa kaksi näytelmää Bastionin Tunnelmaholvissa. Jänis ei jänistä -näytelmän esittää Pikku-Villit -ryhmä, jonka nuoret taiteilijat ovat 7-vuotiaita – neljä poikaa ja kaksi tyttöä. Draamaryhmä Ravistuksen kaarti on hieman varttuneempaa ja näytelmän nimi on Sikopaimen.

Esityspaikaksi valikoitui Bastionin Tunnelmaholvi, vähänlaisesti käytetty Bastionin suurin yhtenäinen tila.

Idean esityspaikasta esitti Ravimäkiyhdistyksen ravintolapalvelujen päällikkö Nina Tasa:

– Ravintola Kamun siirryttyä Bastioniin tavoitteemme on kaikin tavoin lisätä Bastionin käyttöä. Esimerkiksi mopokisojen jälkeen seuraavat tapahtumat ovat tulossa vasta toukokuussa, valottaa Nina Tasa.

Teatteriryhmin ohjaaja Päivi Hyle kertoo, että Pikku-Villen ryhmässä kaikki ovat ensikertalaisia yhtä lukuunottamatta.

– Jänis ei jänistä on ryhmälle oikein sopiva näytelmä. Meillä on upea ja vähän pelottavakin leijona (Kristian Preto), nokkelat pupupojat, urhea hiiri, huolehtiva pupuäiti, pupulapsia sekä kissapeto, kuvailee ohjaaja eläväistä näyttelijäkaartiaan.

– Leijonan välillä hyytävien karjahtelujen vuoksi emme suosittele näytelmää ihan pienimmille.

Draamaryhmä Ravistus toimii jo kahdeksatta vuotta.

– Näytelmä Sikopaimen löytyi lukiessa Laura Rusin satukirjasta lempisatujamme. Mukava, sopiva ja hauska pieni näytelmä. Rooleja on juuri sopivasti ryhmällemme ja lauluakin on vähän.

– Jos Sikopaimen on enemmän humoristinen kuin jännittävä, Jänis ei jänistä -näytelmä on taas enemmän jännittävä. Heikompi voittaa lopulta oveluudella, paljastaa ohjaaja Hyle.

Jänis ei jänistä -näytelmässä esiintyvät Kristian Preto, Joni Puurunen, Niilo Pousi, Voitto Syrjänen, Olivia Liikkanen sekä Darja Dubinina.

Ravistuksen kaartiin kuuluvat Heidi Rusi, Rommi Ronkainen, Leevi Leppänen, Laura Rusi, Minna Lautala, Ella Gåsman, Katri Torro ja Ville Harju.

Näytelmien ensi-ilta oli tiistaina. Muut esitykset ovat perjantaina 17.3. klo 18, sunnuntaina 19.3. klo 14, tiistaina 21.3. klo 18, perjantaina 24.3. klo 18 sekä tiistaina 28.3. klo 18.

Peräkkäin esitettävien näytelmien välissä olevalla väliajalla voi piipahtaa vaikka Kamun kahvipöydässä. Pääsymaksu esityksiin on 5 euroa.