Haminan talousalueen uutislehti

Demarien tavoitteena paalupaikka

Haminan demarit lähtevät huhtikuun kuntavaaleihin tavoitteenaan nousta Haminan valtapuolueeksi, kaupunginvaltuuston suurimmaksi. Syksyn 2002 kuntavaaleissa tuli takkiin Kokoomukselta, mutta demarit ylsivät kakkosena kuitenkin 10 valtuustopaikkaan.

– Meillä on hyvä ehdokasjoukko valmiina vaaleihin, on sopivasti nuoruutta ja kokemusta. Meillä on ainoana ryhmänä asettaa listalle kolme alle 25-vuotiasta ehdokasta, sanoo Haminan sos.dem. kunnallisjärjestön puheenjohtaja, ensimmäisen valtuustokauden valtuutettu Nina Peltonen, joka 25-vuotiaana itsekin kuuluu nuoreen kaartiin.

– Edellisissä vaaleissa olimme mukana 32 ehdokkaalla, nyt ehdokkaita on saman verran.

Puolueen vaaliasetelmiin toi helpotusta, kun poisjäännillä uhkaillut Titta Erkkilä päätti kuitenkin lähteä vielä mukaan. Viime vaalien Haminan ääniharavan (370 ääntä) poisjäänti olisi ollut merkittävä isku puolueelle. Nykyvaltuutetuista paikastaan luopuu suosiolla vain Ville Virtanen.

Värinää puoluekenttään tuo  Vasemmiston konkareitten Jorma Kasarin ja Seppo Hiirosen siirtyminen omalta listaltaan demareitten listalle. Osa puolueväestä kohautti asialle olkapäitään, osa otti hikeä.

– Meillä on vaaleissa kolme pääteemaa: työllisyyttä tukeva elinkeinopolitiikka, laadukkaat julkiset palvelut ja ennaltaehkäisevien palvelujen kehittäminen, kertoo Peltonen.

– Kaupungin tulee entistä enemmän tukea nuorten työllistymistä kesätöiden avulla. Kaikille työhaluisille 16–20-vuotiaille pitäisi saada vaikkapa pariksi viikoksi kesätöitä, joka olisi monelle nuorelle hänen ensimmäisensä.

– Haminan terveyspalvelujen alasajolle stoppi! Lääkäripalveluja tulisi päinvastoin laajentaa myös ilta- ja viikonloppuaikoihin. Kuntoutuspuolella satsaisimme Hoikuun vielä enemmän resursseja.

– Varhaiskasvatuksen ryhmäkoot on pidettävä pieninä, muistuttaa Peltonen, joka lobbasi syksyn budjettivaltuustossa läpi päätöksen, jonka mukaan ryhmäkokoja ei kaupunginhallituksen päätöksen mukaan pienennetäkään.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli