Haminan talousalueen uutislehti

Kaakon Kamarimusiikki soi myös Viipurissa

Tiivistä yhteistyötä tekevät toiminnanjohtaja Siru Ahopelto ja taiteellinen johtaja Jukka Merjanen julkistivat hyvissä tunnelmissa tulevan kesän festivaalin ohjelman.

Kaakon Kamarimusiikin tulevan kesän musiikkifestivaalin teemana on Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi ”Musiikki ei tunne rajoja”, mikä toteutuu aivan konkreettisestikin, kun ensimmäistä konserttipäivää vietetään tiistaina 4. heinäkuuta Viipurissa.

Venäläisellä musiikkikulttuurilla on ollut suuri vaikutus suomalaiseen säveltaiteeseen ja Viipuri oli aikanaan vilkas ja värikäs musiikkimetropoli. Viipurissa kahden konsertin estradeina ovat Aallon kirjasto ja Pietarin-Paavalin kirkko.

– Seuraavana päivänä 5.7. vietetään festivaalin avajaistapahtumaa Virojoella Takasen puistossa, jossa ”Suomen avajaiskonserttia” Sammontalolla odotellessa musiikin sekä mukavan yhdessäolon lisäksi pääsee keskustelemaan taiteilijoiden kanssa, Kaakon Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Siru Ahopelto vinkkaa.

Kamarimusiikkifestivaalin kruunaa torstai-illan tähtikonsertti Virolahden kirkossa, jossa esiintyy jo toistamiseen Virolahdelle saapuvan mezzosopraano Lilli Paasikiven johdolla upea joukko laulajia. Paasikiven lisäksi rakkauslauluja kesäillassa esittävät sopraano Mari Palo, tenori Markus Nykänen, baritoni Aarne Pelkonen sekä huippupianistit Johannes Piirto ja Ilmo Ranta.

Taiteilijatapaamisia on luvassa myös ennen keskiviikkoillan Klamilan kirkossa pidettävää konserttia sekä ennen perjantai-iltaista konserttia Miehikkälän kirkossa. Rajoja ylitetään siinäkin, että nyt ensimmäistä kertaa konsertoidaan myös Miehikkälässä.

Virolahden kotiseutumuseo on festivaalin uusi konserttipaikka, jossa perjantai-iltapäivän Virtuoosit vauhdissa -konserttia festivaalin taiteellinen johtaja Jukka Merjanen luonnehtii räiskyväksi.

– Illalla tunnelma vakavoituu iltapäivästä Miehikkälän kirkkokonsertissa, joka on omistettu suurten säveltäjien muistoksi.

Kaakon Kamarimusiikki on mukana myös Virolahden kappeliseurakunnan järjestämässä perinteisessä iltahartaudessa kynttilöiden valaisemassa kallioluolassa. Soikonvuoren Vesperissä Säkäjärvellä Bachin yksinlauluja tulkitsee baritoni Erik Rousi.

Kaakon Kamarimusiikki vierailee ensimmäistä kertaa myös Fish & Soul -satamafestivaaleilla Klamilassa, jossa on luvassa klassista musiikkia lapsille.

Lauantain iltapäivässä Klamilan kirkossa soivat Schumannin, šostakovitšin ja Schubertin sävellyksiä ja illalla festivaali päättyy näyttävästi Kiessin vintillä Harjun Hovissa yllätysten iltamiin ja illalliseen.

Heinäkuun festivaaliin virittäydytään jo 20. toukokuuta, jolloin Ylioppilaskunnan Soittajien kevään toinen pääkonsertti pidetään Virolahdella . Virojoen koulun salissa täysimittaisen sinfoniaorkesterin solistina Jukka Merjanen soittaa viulua. Orkesteria johtaa kapellimestari Mikk Murdvee.

Jo neljättä kertaa järjestettävillä musiikkifestivaaleilla panostetaan korkeaan laatuun ja kävijämäärä on myös kasvanut vuosi vuodelta. Viime kesänä kokonaiskävijämäärä oli arviolta 1 500. Luvussa ovat mukana myös maksuttomissa tapahtumissa käyneet.

Lipunmyynti on alkanut Lippupalvelussa. Viipurin konsertteihin järjestetään bussikuljetus yhteistyössä JaPi-Matkojen kanssa. Kaakon Kamarimusiikin Mestarikursseille Ilmoittautuminen jatkuu toukokuun loppuun asti.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös