Haminan talousalueen uutislehti

Keväiset toritanssit liikuttivat haminalaisia

Haminan torilla oli tarjolla perinteistä tanssimusiikkia kahden yhtyeen säestyksellä! Tahdit takasivat Kymen Konservatorion ammattimuusikko-opiskelijat ja tapahtuman järjesti ryhmä Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun liikuntapainotteisen geronomikoulutuksen opiskelijoita.

– Hieno sosiaalinen tapahtuma! Tanssitaitoista väkeä riitti kiviselle toriparketille ja nuorten muusikko-opiskelijain taito vakuutti vanhemman väenkin, kertasi Pia Puheloinen, yksi tilaisuuden järjestäjistä.

Fyysinen aktiivisuus ja liikuntaharrastus vaikuttavat ratkaisevasti ihmisten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin myös ikääntyneillä ja tanssi on vallankin varttuneelle väelle luonteva liikuntamuoto. Esimerkiksi sydän- ja hengityselinsairauksien ja diabeteksen ehkäisyssä, hoidossa ja kuntoutuksessa liikunnalla on tärkeä merkitys.

– Ryhmämme valmistuu tänä vuonna, mutta ojennamme kapulan seuraavalle opiskelijapolvelle! Opintoihin liittyviä tapahtumia voi todella järjestää muuallakin kuin vanhainkodeissa haitarin kanssa!

Tanssijoita torilla oli parhaimmillaan kymmenkunta paria. Määrä eli sen mukaan, millaista musiikkia oli tarjolla.

– Ohjeistuksemme toimi upeasti! Parikymppisille muusikoksi opiskeleville keikka Haminan torille toimi samalla työssäoppimisena ja bändit näyttivät, että vanha tanssimusiikkikin irtoaa. Oppilaitosyhteistyö toimi hienosti.

Ensimmäisen setin soitti Kymen Konservatorion opiskelijabändi Banderoll, toisessa setissä lauteilla oli Play Time.

Toritanssit järjestettiin minimibudjetilla. Noin 300 euron budjetti hupeni painotuotteisiin, telttavuokraan ja SPR:n toimintavalmiuteen.

– Haminan kaupungin tuki oli tärkeä juttu. Saimme torilavan käyttöön sähköineen ja kaupungin työporukka kävi myös siistimässä hiekoitussepelistä tanssialueen, kiitteli Puheloinen.

Pia Puheloisen lisäksi järjestäjien opiskelijatiimiin kuuluivat  Sari Linna-Luoma, Tarja Notkola, Tarja Pieviläinen, Henrietta Janhonen, Meiju Suikkanen, Marja Halmet­oja ja Marika Ahlqvist.

Myöhemmin keväällä geronomikoulutuksen opiskelijat järjestävät myös toisen liikuntatapahtuman, kävelytreffit -K60. Silloin on vuorossa sauvakävelyretki.

Toritansseissa oli tarjolla myös ravitsemus-, liikunta- ja terveysneuvontaa sekä ikääntyneiden seksuaalineuvontaa. Arpajaiset järjesti PeLa, puhvettia piti LC Hamina Varvara ja omat tuote­esittelynsä hoiti haminalainen Helppoasu Oy. Mukana olivat myös Haminan Keskus-Apteekki, Artic Nutrition -edustus ja Sijoituspalvelu Nina Nylund sekä Punainen Risti.

Lue lisää aiheesta:

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli