Haminan talousalueen uutislehti

Koulutusta nuorille vaikuttajille

Tuusulan nuorisovaltuuston jäsenet Aino Mielo (vas.), Urho Läärä, Elsa Mikkola sekä Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton toinen varapuheenjohtaja Joonas Paavilainen (takana vas.) ja puheenjohtaja Kimi Uosukainen olivat tyytyväisiä koulutuspäivien antiin ja järjestelyihin.

Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton Aktiivipäivät ABC -koulutus kokosi viikonvaihteessa Vehkalahden yläkouluun 170 nuorta vaikuttajaa 44 nuorisovaltuustosta ympäri Suomea.

Koulutuksissa keskityttiin vaikuttamisen keinoihin, esiintymiseen, edustamiseen ja lobbaukseen sekä tapahtumien järjestämiseen, kokoustekniikkaan ja puheen laatimiseen. Lisäksi nuoret saivat ”kuntavaalipläjäyksessä” tietoa itse vaaleista, mutta myös siitä, miten tulevat muutokset myllertävät kuntakenttää.

Energiset tuusulalaiset nuorisovaltuutetut Urho Läärä, Elsa Mikkola ja Aino Mielo olivat tyytyväisiä huikean koulutusviikonlopun antiin. Elsa Mikkolan mielestä parasta antia oli esiintymis- ja lobbauskoulutus ja se, että oppi ”hissipuheen” laatimisen sekä kattava ”kuntavaalipläjäys”. Samaa mieltä olivat myös Urho Läärä ja Aino Mielo, joka täsmensi, että ”hissipuhe” on lyhyt ja ytimekäs puhe, jonka ehtii pitämään hissimatkan aikana.

Elsa, Aino ja Urho vakuuttivat, että Tuusulassa asiat ovat hyvin ja kertoivat, että heidän mielipiteitä kuunnellaan ja niitä pidetään tärkeänä.

Nuoret vaikuttajat myös majoittuivat koulussa, mikä Urhon mielestä oli ihan toimiva ratkaisu.

– Patjat ja makuupussi piti tuoda mukana, mutta luokissa majoittuminen tulee paljon halvemmaksi kuin yöpyä hotellissa.

Tuusulalaiset nuoret pitivät koulussa majoittumisesta myös siitä syystä, että pääsivät tutustumaan muualta tulleisiin nuoriin ja luokissa majoittuminen toi hyvän leirimäisen fiiliksen.

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto on 1998 perustettu järjestö, joka on nuorisovaltuustojen ja muiden vastaavien nuorten vaikuttajaryhmien koulutus-, tiedotus-, edunvalvonta- ja yhteistyöjärjestö. Liitto edistää nuorisovaltuustojen asemaa ja parantaa nuorten mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa.

Liiton koulutusjärjestelmä on kolmiportainen. Aktiivipäivät ABC on ensimmäisellä portaalla. Liiton puheenjohtaja Kimi Uosukainen sanoo, että sen jälkeen mennään vaikuttamisessa syvemmälle.

– HC- eli Hardcore-koulutus järjestetään tänä vuonna Lempäälässä lokakuussa. Tähän koulutukseen osallistuu sata nuorta. Ylin taso Pro-koulutus pidetään elokuussa Helsingissä. Siihen koulutettavia on tulossa 25.

Kimi Uosukaisen mielestä Haminassa järjestetyille Aktiivipäiville saatiin hyvä kattaus Suomen nuorista vaikuttajista. Myös koulutuspaikka ja järjestelyt saivat kiitosta

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli