Haminan talousalueen uutislehti

Keskusta uskoo sataman vetovoimaan

Keskusta oli syksyn 2012 kuntavaalien voittajia Haminassa. Puolueen ehdokkaat saivat 19,3 % haminalaisten äänistä, joilla irtosi 9 valtuustopaikkaa eli kaksi enemmän kuin edellisissä vaaleissa.

Valtuustokauden aikana joukkue on vielä vahvistunut, Hannah Honkanen siirtyi Keskustan valtuustoryhmään Kristillisdemokraateista kesken valtuustokauden.

Äänestysprosentti oli Haminassa viime kuntavaaleissa masentava 56,5 % eli 43,5 % haminalaisista jätti äänestämättä.

– Kaupunginvaltuustolle on edelleen tarjolla mittavat vastuut, vaikka sote ja maakuntahallinto vievätkin suuren osan vastuista, sanoo kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Jaakko Koskinen (kesk).

– Valtuuston keskeinen työsarka on vastata Haminan elinvoimasta, työstä ja toimeliaisuudesta. Vain työtä tekemällä kaupunki pysyy pinnalla, sanoo Koskinen.

– Sote ja maakuntahallinto vievät jatkossa suuren osan myös Haminan verotuloista. Kyllä tässä ikäänkuin sumuun katsottaisiin.

Lupaukset kuuluvat aina vaalitaisteluihin:

– Kuunneltuani YLE/Kotkassa lähetettyä Haminan vaalilähetystä saatoin vain todeta, että hulvattomien lupausten aika ei ole ohitse. Useammalla suulla oltiin valmiit lupaamaan Neuvottomaan kokonaan uutta koulua, mutta kellään ei ollut aikomustakaan kertoa, millä koulunrakentaminen rahoitettaisiin.

Koskinen niputtaa Haminan tulevaisuuden pitkälle satamaan:

– Satama tuo koko seudulle työtä ja hyvinvointia sekä positiivista virettä. Satamassa on vireillä useita pitkälle tulevaisuuteen luotaavia hankkeita.

Matinsaaren tulevaisuuteen Koskinen ei ota suoraan kantaa:

– Se päätös jää seuraavalle valtuustolle. Toisen raideyhteyden saaminen Haminan satamaan on kuitenkin satamayhtiön toive ja myös turvallisuustekijä. Hamina on tarjonnut Matinsaaren vastineeksi luontoväelle vaihtoehdon, johon tarttuminen ratkaisisi asian.

Valtio on satsannut vahvasti Haminan valtaväyliin. E18-hanke on valmistumassa ensi vuonna lopullisesti, mutta yksi suuri hanke on vielä odottamassa:

– Valtatie 26 Haminasta Taavettiin murenee ja murenee. Tien huono kunto on riski liikenteelle ja kaikille tien käyttäjille.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli