Haminan talousalueen uutislehti

Teinisirkus muistaa perustajaansa

Vuonna 1973 perustetulla Haminan Teinisirkuksella on laajasti arvostettu asema nuorison ja lasten kouluttajana. Teinisirkuksessa harjoittelee viikottain kymmenkunta eri-ikäistä ja -tasoista ryhmää vapaaehtoisten ohjaajien valvonnassa.

Teinisirkuksen perustajana pidetään Haminan sairaalan ylilääkäriä  Claes Cedercreutzia, jota pidetään myös Suomen nuorisosirkusten isänä. Cedercreutzin eli haminalaisittain Reutsin syntymästä tulee aprillipäivänä 1.4. kuluneeksi 100 vuotta! Perustajansa kunniaksi Haminan Teinisirkus on rakentanut juhlaesityksen, jossa sirkuksen taiturit esittävät osaamistaan. Lauantain juhlaesityksiin Haminan liikuntahalliin saapuu USA:sta myös Reutsin poika Kettil, sirkuksen ensimmäinen esiintyjä ja taikuri.

Perustamisestaan lähtien Haminan Teinisirkus on tuskaillut vakinaisen tukikohdan ja harjoitussalin puutteessa. Tilanne on ajoittain ollut parempi, mutta toiminnan laajuuden vuoksi ei milloinkaan kiitettävä.

Tällä hetkellä Teinisirkuksen toiminnassa on mukana noin 160 nuorta. Harjoitustilat sisäilmaongelmaisessa Uuden-Summan Tervakartanossa ovat puutteelliset: esiintymistarpeistot on varastoitava muualle ja kaivettava esiin harjoitustilanteisiin. Uuden tukikohdan etsimisessä on esiin noussut tyhjilleen jäänyt Summan koulu, joka täyttäisi Teinisirkuksen tarpeet vuosiksi eteenpäin. Toistaiseksi kaupunki ei ole taipunut sirkusväen toiveisiin.

Vakituisen tukikohdan löytäminen on toistaiseksi osoittautunut ylivoimaiseksi ja väliaikaisissa tiloissa toimimisesta on tullut jo este Teinisirkuksen laajenemiselle ja taiteellisen tason nostamiselle.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus