Haminan talousalueen uutislehti

Turvallisuus on poliisin teemoista kärkipäässä

41-vuotias haminalainen ylikonstaapeli Kalle Heijari on ensimmäistä kertaa ehdolla kuntavaaleissa.

– Kunnallinen vaikuttaminen on aina kiinnostanut minua. Harkitsin ehdokkuutta jo edellisissä kuntavaleissa, nyt päätin lähteä mukaan, sanoo sitoutumaton Heijari.

– Ajatusmaailmani taipuu Perussuomalaisten linjoille. Puolueella on Haminassa kattava ja monipuolinen ehdokaslista ja uskon kyllä menestykseen.

Poliisimiehenä Heijarin teemoista kärkipäähän nousee turvallisuus:

– Yhteisöllisyydellä ja yhteistyöllä voimme estää syrjäytymistä ja sitä kautta vähentää päihteistä aiheutuvaa turvattomuutta. Kaupungilla on omilla toimillaan mahdollisuus vaikuttaa tähän, arvioi Heijari.

– Sosiaalityöhön pitää saada terävyyttä, puuttumisen kynnystä on hilattava alaspäin. Se kaikki vähentää syrjäytymistä.

Heijarilla on kolmen lapsen isänä selkeät näkemykset Haminan tulevaisuuden linjoista:

– Väestökato on saatava loppumaan, sama taitaa olla kaikilla Kaakonkulman kunnilla. Työttömyys on edelleen keskeisin ongelma, mutta kaupungin on myös luotava edellytykset yritysten sijoittumiselle Haminaan.

Kalle Heijarilla on monipuolinen tausta urheilupuolelta. Vielä muutama vuosi sitten hän pelasi Kiekkoympyröitten kolmosdivarin joukkueessa jääkiekkoa. Nuorempana mies oli aktiivinen uimari.

– Liikuntaan satsaaminen kannattaa aina, jokainen nuorten liikuntaan satsattu euro lisää nuorten terveyttä ja hyvinvointia. Koululaisten ja nuorison päihteiden käyttö on kasvava ilmiö, johon valitettavasti törmään myös työelämässä, arvioi Heijari.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli