Haminan KD-osaston puheenjohtaja Pirkko Parjanen on nykyinen kaupunginvaltuutettu ja oli ehdolla viime eduskuntavaaleissa.

Haminan Kristillisdemokraattien ohjelma kuntavaaleihin ei juuri muiden puolueiden ohjelmasta poikkea. Tavoitteet ovat samansuuntaiset kuin muillakin puolueilla ja sävyerotkin pitää etsiä tarkalla seulalla.

Haminan KD:n paikallisosaston puheenjohtaja Pirkko Parjanen kääntää asian toisinpäin:

– Miten muut puolueet ohjelmineen erottuvat meistä? Meidän tavoitteena on yhteisöllinen, turvallinen ja hyvinvoiva Hamina, kiteyttää Parjanen.

Hamina menee eteenpäin ja kehittyy vain yhteistyöllä. Siihen Parjanen valjastaisi poliittisten ryhmien ohella myös muut kansalaisjärjestöt ja kaikki asukkaat.

– Kansalaisten pitää päästä keskustelemaan asioista jo ennen päätöksentekoa. Mitä enemmän asioista puhutaan, sitä valmiimpia ja yksimielisempiä olemme päättämään kaupunkimme asioista, arvioi Parjanen toivottaen samalla tervetulleeksi kaupungin netissä avaaman verkkokeskustelupalstan, jonka osoite on www.kotikaupunkinahamina.fi.

– Keskustelupalstalle voi kirjata ajatuksiaan, sillä tavalla selviää, mitä haminalaiset todella haluavat.

Parjanen ja kristillisdemokraatit haluavat Haminaan yhteisöllisyyttä ja positiivista halua kehittää kaupunkia.

– Yhteisöllisyys ja osallistuminen pitää myös tehdä helpoksi, muuten ei ehkä synny positiivista pöhinää tarpeeksi. Hyviä yhteisöllisiä elementtejä on jo olemassa.

Sisäilmaongelmien kanssa painiville kiinteistöille pitää tehdä jotakin, se on myös KD:n linja. Ongelmana vain on se, että kun sisäilmaongelma saadaan joltakin osin kuntoon, pian samassa kiinteistössä ilmenee uusi sisäilmaongelma.

Hamina on monella tavalla sopivankokoinen kaupunki.

– Me vaalimme Haminan viihtyisyyttä ja esteettömyyttä. Pienillä teoilla voi saada jo asioita eteenpäin.

– Työllisyys on kaupungin kehittämisessä avainasemassa. Satamaan liittyvät työpaikat ja vahva varuskunta työpaikkoineen ovat keskeisiä elementtejä.

Ikääntyvä väestö tuo Haminallekin uusia vastuita. Parjanen esittää kokonaisen korttelin rakentamista ikäihmisille.

– Alku korttelille on jo olemassa Veteraanitalon ja Veturinheikin ansiosta. Kodeissaan yksin asuvat vanhukset eivät loputtomiin pysty eivätkä välttämättä halua asua kotonaan. Heille avun toisi senio­rikortteli, jossa tarjolla olisi palveluja, vertaistukea ja yhteisöllisyyttä.

– Hollannissa on luotu seniorien yhteisöjä, joista on vain positiivisia kokemuksia.

Kristillisdemokraatit saivat viime kuntavaaleissa 680 ääntä eli 257 ääntä enemmän, kuin edellisissä vaaleissa 2008. Vaalimenestys toi puolueelle kolme valtuustopaikkaa.

– Kolme paikkaa on edelleen tavoitteemme. Meillä on tarjolla 10 ehdokasta, sopiva kokonaisuus kokemusta ja uusia kasvoja, arvioi Pirkko Parjanen.

Sari Essayah torstaina Haminaan

Kristillisdemokraattisen puolueen puheenjohtaja Sari Essayah on tulossa vielä ennen kuntavaaleja myös Haminaan, kun hän tekee Kaakonkierrosta Lappeenranta – Kouvola – Hamina – Kotka -akselilla kiertäen kaikki nämä kaupungit saman päivän aikana.

Haminassa Essayah on tavattavissa huomenna torstaina Haminan torilla klo 12.30 - 13

Haminan Kristillisdemokraattien ehdokaskaarti on jalkautunut torille tapaamaan äänestäjiään. Ehdokkaat kuvassa vas. Markku Ruokonen, Jouko Kemppi, Vesa Uotila, Sirpa Pohjalainen, Markku Laitinen ja Pirkko Parjanen. Kuvasta puuttuvat Juhani Korjula, Paavo Heiskanen, Riitta Oksman ja Martti Nakari.