Haminan talousalueen uutislehti

Naisvaltikka heilumaan Haminassa

Jos asiat loksahtavat suunnitellusti, Haminan johtoon tulee ensimmäisen kerran kaupungin historiassa naiskaksikko. Vaalit voittaneen Sosialidemokraattien Titta Erkkilä ottaa kaupunginhallituksen puheenjohtajuuden, Kokoomuksen Elina Inkeroiselle menee kaupunginvaltuuston nuija.

Vaikka kaupunginvaltuuston puheenjohtajaa pidetään hierarkiassa kaupungin ykkösenä, paikka ei välttämättä kiinnosta vaalien voittajapuoluetta. Näin kävi tälläkin kerralla. Kaupunginhallituksen puheenjohtajalla katsotan olevan enemmän vaikutusvaltaa asioiden käsittelyssä ja viemisessä päätökseen. Samaan ratkaisuun päädyttiin esimerkiksi kaksissa edellisissäkin kuntavaaleissa, jolloin suurimman puolueen Kokoomuksen valinta oli kaupunginhallituksen nuija.

Kun Elina Inkeroinen valitaan kaupunginhallituksen johtoon 13.6. pidettävässä uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa, hänestä tule Haminan historian toinen naispuolinen luottamushenkilö kaupungin korkeimmassa virassa. Ennen Inkeroista valtuustoa on johtanut vain Eeva Rautamaa (kok), joka veti valtuustoa ensin vuoden 1996–2000 ja sitten vielä puolikkaan vuoden 2000–2004 vaalikaudesta. Vuodesta 2002 alkaen yhdistyneen Haminan puheenjohtajuus onkin ollut Keskustan Kalervo Tulokkaan (kesk) näpeissä.

Uusi valtuustokausi tuo päättäjien eteen uudet haasteet, joista suurin tuntematon on sote. Haminan luottamushenkilökaartin uusi johtokaksikko yhteistyöhaluinen ja -kykyinen ja juuri yhteistyötä joskus kimuranttienkin asioitten junaileminen edellyttää.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus