Haminan talousalueen uutislehti

Sydänviikolla muistutettiin halauksen voimasta

Viime viikolla vietettiin kansallista sydänviikkoa. Sydänliiton jo vuodesta 1990 lähtien kampanjoima teemaviikko tuo tietoisuuteen elämäntapojen merkitystä hyvinvoinnille ja sydänterveydelle. Tämän vuoden teema ”saa halata” korostaa jaksamisen, ihmissuhteiden ja myönteisten tunteiden merkitystä.

– Ihmiset ovat onneksi tulleet yhä tietoisemmiksi liikunnan ja ravinnon merkityksestä sydänterveydelle, toteaa Kirsti Kokkonen, Haminan Sydänyhdistyksen puheenjohtaja.

– Hyvät ihmissuhteet ja osallisuus ovat olennaisia hyvän terveyden osatekijöitä, sillä ilman niitä jää kokonaisvaltainen hyvinvoinnin kokemus puuttumaan. Ja kun mieli ei ole virkeä, ei välttämättä enää jaksa ylläpitää terveitä elämäntapojakaan.

Yhdistys järjesti teemaviikolla kirjastossa minimessut, joilla Sydänliitto, kaupungin hyvinvointipalvelut, seurakunta sekä useat paikalliset hyvinvointialan yritykset, yhdistykset ja järjestöt esittelivät toimintaansa. Paikalla saattoi myös mittauttaa verenpaineensa ja tavata tuttavia kahvikupin äärellä.

Mukaan oli saatu myös pappi, tai ainakin eräänlainen: Henri Saaraisen esittämä eläkeläispappi, nykyinen freelancer Veikko Ilonen jakoi estotta ilosanomaansa yleisölle, joka sai esityksestä aimo annoksen sydänterveyttä edistävää nauruhoitoa.

– Haminan Sydänyhdistys järjestää aktiivisesti kerho- ja luentotapahtumia, liikuntaa sekä retkiä.

Lisäksi kuukausittain kokoontuu vertaistukiryhmä sairastuneille. Vertaistuki on vapaaehtoista ja vastavuoroista kokemusten jakamista tukea, kertoo yhdistyksen sihteeri Suvi Koistinen.

– Sydänongelmat koskettavat monenikäisiä, siksi pyrimme järjestämään ohjelmaa, joka sopii kaikenikäisille. Toimintaan ovat tervetulleita kaikki sydänterveydestä kiinnostuneet.

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli