Haminan talousalueen uutislehti

Tapahtumapäivä avaa Haminan kesäkauden

Kehittyvän Haminan sekä kaupungin edustajia kesän avaustapahtuman suunnittelupalaverissa. Kuvassa näkyy palaverin osanottajista Sanna Vapalahti (vas.), Anu Kaukiainen, Tiina Korttila, Saija Ristola sekä Minna Nordström (selin).

Kesätuulella Haminassa -tapahtuma on perinteinen kesän avauspäivä haminalaisille, kesäasukkaille ja vieraille! Kesän avausta fiilistellään lauantaina 27.5. ja tarjolla päivänmittainen ohjelmapaketti.

Keskipisteenä on tällä kerralla Raatihuoneentori ja sen lähikadut, sillä Haminan torin uudistustyöt ovat käynnissä toukokuun loppuun saakka.

Kehittyvä Hamina ry:n puheenjohtaja Mervi Visuri lupaa, että klo 10 lauantaina starttaavasta tapahtumasta riittää jokaiselle jotakin.

– Taatusti uutta on Raatihuoneen tontun ensiesiintyminen yleisölle. Tonttuun liittyy kiinteästi myös tontun tarina, paljastaa Visuri.

Kuntapoliitikkojen panelikeskusteluun astelevat puolueiden edustajat ja nimenoman uudet kasvot, valtuustouraansa vasta aloittavat valtuutetut. Lahjomaton keskustelun vetäjä on Jari Nenonen.

Kesätuulella Haminassa -tapahtumaan on perinteisesti kuulunut pesäpalloilu tavalla tai toisella. Pesäpalloiluun siirrytään jo Raatihuoneentorilla, kun klo 11 alkaa iltapäivän sarjapelin leikkimielinen hutunkeitto.

Vastakkain ovat ykköspesiksen kamppailuun valmistautuvat Haminan Palloilijoiden ja Jyväskylän Kirin kapteenit. Itse peli, jonka Haminan kaupunki tarjoaa asukkailleen ja vierailleen, alkaa klo 15 Vallikentällä.

– Hutunkeitossa on rooli myös musiikkimies Ilkka ”Ile” Vainiolla, joka tulee Haminaan haistelemaan sukunsa pesistaitureitten historiaa. Ilen isoisä ja hänen kaksi veljeään ovat pelanneet arvostetussa Itä-Länsi -ottelussa ja veljeksillä oli vankka haminalainen tausta!

Musiikeista tapahtumassa vastaa Kympen bändi solistinaan Tina Visuri. Haminan Teatteri esittää pläjäyksen kesäteatteriohjelmastaan ja muotinäytöksen junailevat Musti ja Mirri sekä vaatehtimo Pepita/Sisustus Laventeli.

Luvassa on myös sambaa ja jumppaa ja kansainvälisyyttä tapahtuman tuo Siestar­joelta Venäjältä saapuva tanssiryhmä.

– Puutarhapuistoon eli ”pusupuistoon” omat toimintapisteensä rakentavat Suo­knuuti sekä Minna Harjun Viherkuutio. HS-Koneen kaivuria voivat rohkeimmat kokeilla itsekin ja Suoknuutin nosturin korista voi maisemaa ihailla vaikka 35 metrin korkeudesta.

Lasten viihdyttämiseksi paikalla ovat pomppulinna, Sanna Puontin vuohiperhe sekä Pink Ponies -tiimin talutusratsastuspalvelu.

– Myyntipaikkoja on vielä vapaana haminalaisyrittäjille ja yhteisöille! Vapaana on myös pari myyntikojua. Näitä voi varata osoitteesta kehittyvahamina.org, vinkkaa Mervi Visuri.

Jollei Kesätuulella Haminassa -tapahtuman tarjonnasta löydy tarpeeksi, aina voi piipahtaa Raatihuoneenkadulle, jonne Linnoituksen wanhat talot ry pystyttää oman kirpputorinsa.

Asekerho -93:n järjestämänä Bastionin holvitiloissa voi tutustua asenäyttelyyn ja päivän tapahtumat huipentuvat illalla Tervasaareen, jossa illalla tykittää Viihteen kenttämiehet Ilkka Vainion johdolla.

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli