Haminan talousalueen uutislehti

Ida-Sofia yhdisti pesiksen ja lukion

Kevään uusiin ylioppilaisiin kuuluu vuosi sitten keväällä Haminaan muuttanut Ida-Sofia Lehto. Lukio-opinnot ovat 18-vuotiaan Ida-Sofian ykkösjuttu, mutta heti perässä tulee pesäpallo. Hän pelaa toista kautta Haminan Palloilijain naisten ja B-tyttöjen joukkueessa.

Koulunkäynti on ollut Ida-Sofialle helppoa:

– Valitsin itselleni mieluisat aineyhdistelmät. Olin aidosti myös kiinnostunut niistä, kertoo Ida-Sofia.

Nuoresta iästään huolimatta Ida-Sofia on ehtinyt pelata pesäpalloa useammissa joukkueissa. Miksei olisi, sillä ensimmäisen kerran hän sovitti räpylää käteensä jo 5-vuotiaana. Tällä kaudella hän työskentelee HP:n F-tyttöjen valmennustiimissä.

– Lappeenrannan Pesä-Yseissä sain ensimmäiset pesisoppini. Muutettuamme Turkuun sieltä ei löytynyt haasteita pesikseen. Pesäpallo toi minut sitten Haminaan, HP:n panostus B-tyttöjen joukkueeseen sai minut innostumaan muuttamisesta viime vuoden keväällä.

Alkanut pesiskausi on HP:n naisjoukkueille kovaa urakointia. Viime viikonvaiheessa naisten ja B-tyttöjen joukkueilla oli neljässä päivässä kolme peliä. Yhtä lukuunottamatta kaikki pelaajat kuuluvat niin naisten kuin B-tyttöjenkin ryhmään.

– Eivät kotipelit rassaa, niitä voisikin pelata vaikka joka päivä. Pitkät pelireissut ovat ihan eri juttu.

Ida-Sofia on löytänyt B-tyttöjen ja naisten joukkueessa paikkansa 3-polttajana.

– Ulkopeliä pidänkin vahvuutenani. Sisäpelin parantamisessa töitä riittäisi enemmänkin.

HP:n B-tytöillä on kova tavoite yltää superpesiksessä ylempään loppusarjaan. Suomisarjassa pelaavan naisten joukkueen tavoite on nousukarsinnoissa.

– Seuran virallisen tavoitteen mukaan naisten joukkue pyrkii ykköspesikseen. Eri juttu on, milloin se toteutuu.

Pelaako Ida-Sofia HP:n oranssiasussa myös ensi kaudella?

– Opiskelupaikka ratkaisee. Fysioterapeutin opinnot kiinnostavat, samoin liikunnalliset alat. Aika näyttää, mihin suuntaan elämä vie, arvioi Ida-Sofia.

Kevään uudet ylioppilaat

Haminan lukio

Haminan lukiosta valmistuu tänä keväänä 102 uutta ylioppilasta. Ylioppilaista 11:llä on kolmoistutkinto, eli heillä on ylioppilastutkinnon ja lukion päättötodistuksen lisäksi myös ammattitutkinto Ekamista.

Akkila Eetu Olavi, Autio Tinja Iida Eveliina, Celik Onur, Forsell Miska Aleksi, Forsell Nea Fredrika, Haikala Jani Arvi Juhani, Harjula Heidi Marika, Harjula Jenna Julia, Harjunen Teemu Mikael, Hostikka Kiia Emmi Karoliina, Huopainen Arttu Sakari, Huotari Minttu Elli Ilona, Hurtta Neea Kaarina, Husu Iina Elina, Husu Teea-Tuulia Elisa, Hämäläinen Jenni Maria.

Ikonen Elmeri Mikko Eino, Immonen Pinja Katariina, Jalo Jalli Ensio, Jarva Roosa Jatta Juulia, Junkkari Hanna Pauliina, Junkkari Samu Kalevi Mikael, Jääskeläinen Joni Julius.

Kauppila Minttu Maaria, Kautto Teemu Petteri, Kettunen Kiia Kristin, Kimmo Valtteri Samuli, Koho Kevin Rando, Komulainen Tuomas Eemeli, Korhonen Juulia Katariina, Korjus Elina Katariina, Korpela Sara Susanna, Kukkonen Elmo Oskari, Kunnari Suvi Johanna, Kurko Aija Kristiina, Kuusela Juulia Saara Maria, Kärkkäinen Jasmina Esther Christina.

Lampikari Luna Mariia, Laulainen Antti Tapani, Lautala Anni Emilia, Lautala Emma Maria, Lecklin Aleksi Elias, Lehto Ida-Sofia Eveliina, Lindholm Eija Annika, Lindholm Minna Maaria, Littunen Emmi Juulia, Luoma Santeri Timo Juhani, Luukas Juuso Asser, Lähteenmäki Laura Maria Johanna.

Marjakangas Anna-Katariina, Melartin Vilma Liina, Miinalainen Nea Maria, Muona Mari Annukka, Mustonen Roosa Elina, Naakka Nea-Emilia, Niemi Janette Juulia, Nieminen Vera Emilia, Niskanen Janne Viljami, Nukarinen Niina Maria Katariina.

Paavola Atte Ilmari, Pakkala Patrik Ilmari, Pellinen Teemu Eemil Antero, Peltola Anni Elisa Karoliina, Penttinen Luka Onni August, Pihl Sanni Olivia, Puhakka Matleena Iida Helena, Purho Valto Alvar, Puustelli Sara Susanna, Pylvänäinen Aleksi Elias, Pystynen Josefiina Eeva Mari, Pyykki Joonas Matti Topias.

Rahkonen Iiro Matti, Raja Maria Selena, Rajala Larikolmoistutkinto, Rautamies Elias Marko Mikael, Rikka Justus Martti Elias, Rintelä Laura Susanna, Roimola Meri-Tuuli Mirjam, Ruoti Roosa Anniina.

Saarainen Riina Marita, Sahala Vertti Valtteri, Sarismala Annastiina Riikka Repekka, Sillanpää Emilia Inka Helena, Simola Otto Eemil, Soikkeli Eevi Helvi Katariina, Stenholm Laura Henriikka, Suntio Sini Katariina, Suoknuuti Anniina Tiina Maarit, Suomela Emma Annika, Susi Marita Anna Lisa, Suutari Matti Oskari.

Takanen Samu Karri Antero, Takanen Veera Elina Mirjami, Tanska Miika Juhani, Tilli Tytti Maria, Toikka Janita Mikaela, Toikka Senni Eveliina, Tolvanen Heidi Karoliina, Tynkkynen Riina Eveliina, Uski Anni Helena, Vajavaara Viivi Sofia, Vuorinen Eelis Osmo Aleksi.

Virolahden lukio

Haaja Ville Juhani Aleksanteri, Iivari Teemu Mikael, Kuokka Viivi Aino Maria, Ristola Taneli Konsta-Einari, Silander Miika Matias, Silén Johanna Julia, Takala Elina Iida-Maria, Viinanen Kai Alfred.

Lue lisää aiheesta:

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli