Haminan talousalueen uutislehti

Espanjan ja Suomen sosiaalityön erot pieniä

– On ollut kiinnostavaa havaita, että työmenetelmissämme on paljon samaa, kun pyritään tunnistamaan ongelmakohtia, antamaan apua ja samalla tukemaan omavoimaisuuteen, toteaa sosiaalialan ammattilainen Josefa Trujillo.

Hän on tulee Malagasta Etelä-Espanjasta, missä hän toimii aluehallinnossa ratkoen toimeentulo-ongelmaisten perheiden pulmia.

– Työttömyysluvut ovat korkeita. Monet perheet tarvitsevat taloudellista tukea mutta myös muita toimenpiteitä sosiaalisen syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Josefa Trujillon on tuonut Suomeen ja Haminaan sosiaalialan kansainvälinen yhdistys C.I.F. (Council of International Fellowship), jonka vaihto-ohjelman tarkoituksena on tutustuttaa alan ammattilaisia sosiaalijärjestelmään eri maissa ja synnyttää ammatillista vuoropuhelua. Kuukauden mittaisen vierailun puitteissa Josefa on tutustunut sosiaalityön eri osa-alueisiin Haminan ja Kotkan lisäksi mm. pääkaupunkiseudulla.

– Vaikka työssä on samanlaisuutta, näkyvät kulttuurierotkin. Esimerkiksi päihderiippuvaisille nuorille tarkoitettua laitoshoitoa ei meillä Espanjassa juurikaan ole. Perhesiteet ovat vahvoja, ja apua pyritään viemään perille avohoidon ja perhetyön kautta.

Yksi suurimpia ongelmien aiheuttajia Espanjassa on pitkän taloustaantuman aiheuttama työttömyys. Nyt ollaan kuitenkin menossa parempaan suuntaan.

– Elinkeinoista turismi on jälleen kasvussa. Espanja on suhteellisen turvallinen matkakohde.

Haminasta Josefalla on pelkkää hyvää sanottavaa, ihmiset ovat olleet ystävällisiä ja auttavaisia. Lisäksi lähes kaikki Suomen vuodenajat pikakelauksena esitellyt sää on ollut mielenkiintoista vaihtelua Espanjan aurinkorannikon asukille.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli