Haminan talousalueen uutislehti

Muutakin kuin kiertoliittymä

Pari viikkoa sitten Haminassa järjestetty tapahtuma Kesätuulella Haminassa avasi monet silmät huomaamaan ne mahdollisuudet, joita Raatihuoneentori tarjoaa. Tapahtumassa ei ollut liikkeellä kuin pari – kolme tuhatta kansalaista, mutta näkymät suurempienkin joukkojen tilaisuuksiin ovat kiehtovia.

Kesätuulella Haminassa toteutettiin eristämällä Raatihuoneentori kokonaan ajoneuvoliikenteeltä lukuunottamatta osuutta Maariankatu – Kadettikoulunkatu, joiden välisellä pätkällä liikenne kulki kaksisuuntaisena. Käytännössä siis kolme neljäsosaa Raatihuoneentorista oli suljettu liikenteeltä.

Kun ei autoilla päässyt perille, kansa liikkui jalan. Samalla toteutui idea kävelykadusta, jollaista Haminaan on haaveiltu jo vuosikausia.

Raatihuoneentorille sijoittunut tapahtuma tarjosi ohjelmaa, myyntipisteitä ja vähän karnevaalitunnelmaakin, jota osaltaan rikastutti Haminan linnoituksen wanhat talot ry omalla kirpputorillaan. Yhteistyö järjestäjätahojen Kehittyvä Hamina ry:n, Haminan kaupungin ja Haminan Palloilijain kanssa toimi mukavasti.

Raatihuoneentoria on tähän saakka kehitetty ja katsottu pelkästään liikenteen ehdoilla ja näkökantilta. Liikenteen supistaminen torilla yhteen neljännekseen onnistui kuitenkin erinomaisesti suuria häiriöitä aiheuttamatta.

Haminan torilla on oma kiistaton arvonsa kauppapaikkana, mutta Raatihuoneentori tarjoaa tapahtumille vaihtoehdon, joka on millä tahansa mittarilla mitattuna erinomaisen mielenkiintoinen ja kehityskelpoinen. Vanha kulttuurimiljöö kaipaa elämää rinnalleen. Jo Hamina Tattoo osoitti, että  Raatihuoneentorilla on tulevaisuutta muutenkin kuin liikenteen kiertoliittymänä. Raatihuoneentorikin valmistui aikanaan toriksi.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide