Haminan talousalueen uutislehti

Haminan kaupunkikävelyssä rautaista tietämystä

Haminassa järjestetyssä kaupunkisuunnistuksessa mitattiin kisailijoiden tietämystä kaupungin historiasta ja nykypäivästä. Nimestään huolimatta kaupunkisuunnistuksessa ei käytetty karttaa eikä kompassia. Rastilta toiselle edettiin vihjeiden perusteella. Kaupunkivisassa voi haastaa vain itsensä ja muut Hamina-tietoudessa.

Liikkeelle lähdettiin Raatihuoneentorilta. Rasteja oli kaikkiaan kahdeksan. Yksi niistä oli Kesäpuistossa oleva Lottien muistokivi. Fiini tiimissä kisaillut Satu-Maria Töyrylä sanoi, että rasti löytyi helposti. Vihjeessä ratkaisevin vinkki oli ollut maininta Haminan tuoreimmasta muistomerkistä.

Rastipisteillä kisailijat joutuivat myös vastamaan monivalintakysymyksiin ja saivat sen jälkeen vihjeen seuraavalle rastille. Kesäpuistosta suunnattiin Vallin koulun pihalle. Kun vinkki oli saatu, Satu-Maria Töyrylä sanoi, että taitaakin jo tietää, mihin pitää suunnistaa. Torinkulmalle johtavassa vinkissä etsittiin Vesilähteenkadulta paikkaa, jossa parlamentti kokoontuu.

Kävelyvisailun järjestelyrinkiin kuuluivat Haminan Seudun Oppaat, Haminan Hywät Asukkaat, Suomi-Venäjä-Seuran Haminan osasto sekä nyt järjestelyvastuussa ollut Haminan-Vehkalahden Pohjola-Norden.

Kävelyvisan päätepiste oli Kauppiaantalomuseolla, jossa päästiin kahvipöytään tuloksia odottamaan. Satu-Maria Töyrylä sanoi, että hänellä on sellainen kutina, että heidän joukkue pärjäsi kisassa hyvin ja niin pärjäsikin.

Järjestävän seuran edustaja Aarni Ahtola totesi, että kaikki joukkueet suoriutuivat tehtävistä erinomaisesti. Jaetulle ykkössijalle nousivat tasapistein Fiini tiimi ja joukkue Luonnostaan Vahvat. Kumpikin joukkue sai 15 pistettä ja jäivät vain pisteen päässä maksimista. Tarkistuslaskennassa ykkössijalle nousi vielä joukkue Vihreet.

Satu-Maria Töyrylän lisäksi Fiini tiimissä kisasivat Tanja Suikkanen, Heli Närvä, Natalia Talvitie ja Tatjana Sundgren. Luonnostaan Vahvoissa kilpailivat Hanna Nieminen, Elina Saarela ja Heini Mäenpää sekä joukkueen vahvistus, 7-vuotias Tytti Hauhia. Vihreet-joukkueeseen lukeutuivat Katja Andrejev, Pekka Autio, Inga Ehrnrooth-Lammila, Anna-Liisa Luova sekä tyttäret Vilhelmiina ja Loviisa.

Kaikki kilpailijat saivat kunniakirjan. Lisäksi kaikki voittajajoukkueisiin kuuluneet saivat Kauppiaantalomuseon museonhoitaja Taina Parikan kirjoittaman kirjan Varkaus vaskitehtaassa.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös