Haminan talousalueen uutislehti

Kuninkaantieajo juhlavuoden kunniaksi

Kymen Automobiilikerhon 50-vuotista taivalta juhlittiin lauantaina Kuninkaantieajolla, joka oli 58. SAHK:n Retkeilyajo. Tapahtuma oli osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa ja ajon teema oli Suomi 100 vuotta.

Tapahtuma käynnistyi jo perjantaina entisöinnin laatukilpailulla ja lauantaina ohjelmassa oli varsinainen Retkeilyajo. Kotkasta reitti suuntautui Haminaan ja sieltä edelleen Harjun Oppimiskeskukseen Virolahden Ravijoelle. Harjusta palattiin Haminan kautta Kotkan Kantasatamaan.

Ajoreitin pituus oli noin 140 kilometriä. Ajoon voivat tänä vuonna osallistua 1986 ja sitä ennen valmistetut ajoneuvot. Tapahtuman päätti perinteinen iltajuhla Ravintola Keisarinsatamassa Kotkan Metsolassa.

Kilpailuluokkia oli viisi: ABC ennen vuotta 1940 valmistetut, DE 1940-1959 valmistetut, F 1960-luku, G 1970-luku ja H 1980-luku. Kymen Automobiilikerholla on ollut tapana huomioida myös lapset omalla leikkimielisellä kilpailulla ja niin myös tällä kerralla.

Asu-ajoneuvokilpailussa on uudistettujen sääntöjen mukaan neljä ikäluokkaa.

Retkeilyajo korvasi kerhon perinteisen toukokuun lopulla järjestettävän ajotapahtuman, mutta muut vuosittaiset tapahtumat järjestetään vuoden 2017 aikana perinteiseen tapaan.

Kymen Automobiilikerho ry on järjestänyt SAHK:n Retkeilyajon aiemmin vuosina 1971, 1987, 1997, 2001 ja 2007.

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli