Haminan talousalueen uutislehti

Ystävyys kantaa yli esteiden

Henna Kaaro on haminalainen nouseva, nuori esteratsastaja. Alkaneen kisakauden nuorten GP-sarjassa Henna on menestynyt hevosellaan Doctro erinomaisesti: rat­sukko on sijoittunut molemmissa tähän mennessä käydyissä osakilpailuissa, ja viimeisimmästä irtosi voitto vakuuttavalla tuplanolla-suorituksella.

– Doctro ei jätä minua koskaan pulaan. En ole ammattiratsastaja, mokaankin välillä, mutta Doctro hoitaa meidät aina maaliin, kiittelee Henna suurisydämistä ruunaansa.

Ratsukon lupaava yhteistyö on huomattu, sillä syksyllä tuli kutsu nuorten maajoukkuevalmennettaviin.

Hollannin puoliverisen ratsunsa Doctron Henna löysi sattuman oikusta.

– Olimme isäni Samin kanssa menossa kokeilemaan aivan toista hevosta. Sitä emme kuitenkaan nähneet, sillä se oli kilpailumatkalla ihan muualla.

– Doctron myyjä löytyi ihan satunnaisesti. Hevonen oli kokematon, osallistunut vain muutamaan harjoituskilpailuun. Koeratsastuksessa tunsin kuitenkin heti parin askelen jälkeen, että tämä on minun hevoseni.

Henna kiittää myös hevosen myyjää, joka seuraa aktiivisesti parivaljakon menestystä. Nyt Hennalla on samalta tallilta myös 9-vuotias ruuna Ikon.

– Ikonin kanssa olemme tutustuneet toisiimme vasta puolen vuoden ajan. Doctron tavoin se vaikuttaa reilulta ja yhteistyökykyiseltä hevoselta.

Suuremmissa luokissa kilpailtaessa ei yksi hevonen riitä. Oman rutiinin kasvattamiseksi tarvitaan paljon harjoitusten toistoja ja kokemusta erilaisista hevosista. Tavoitteellinen kilpailumaailma sitoo perheen tiiviisti osaksi tiimiä.

Hevosten hyvinvoinnista huolehtiminen ja valmentautuminen on päivittäistä työtä. Tarvitaan apukäsiä hevosten kuljetukseen ja hoitoon puhumattakaan tuesta kilpailijan omaan hyvinvointiin. Hennan isä ja poikaystävä ovat kasvaneet harrastuksen mukana päteviksi hevosmiehiksi, molemmilta hoituu hevosten kuljetus ja käsittely.

Hennalle myös mummi on erityisen tärkeä.

– Mummi kulki aiemmin aina mukana kilpailuissa. Edelleen hän seuraa tarkasti netistä livelähetyksiä ja tulospalvelua, ja käymme puhelimessa läpi tapahtumat ja tunnelmat heti kilpailun jälkeen.

Jokainen menestynyt urheilija on joskus ollut vasta-alkaja. Henna tutustui hevosiin 7-vuotiaana.

– Ratsastuksesta tuli minulle harrastus, kun ystäväni äiti ehdotti, että lähtisin heidän mukaan kokeilemaan. Talutusratsastuksesta Ravijärven hevostilalla kaikki alkoi. Siellä ratsastuksenopettaja Nina Heikkola on antanut perustan kaikelle, mitä myöhemmin olen oppinut.

Tällä hetkellä päävastuun valmennuksesta kantaa maajoukkuevalmentaja Sanna Backlund.

Etelä-Kymen Urheiluratsastajia edustava Henna oli mukana joukkueessa voittamassa seuralle joukkue-esteratsastuksen SM-kultaa viime kesänä. Tämän kesän hyvät sijoitukset GP-sarjassa oikeuttavat Hennan ja Doctron osallistumaan elokuussa GP-finaaliviikonloppuna käytävään Volkswagen-kilpailuun, johon pääsevät karsintojen kautta osakilpailujen parhaat ratsukot.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös