Haminan talousalueen uutislehti

Haminassa on vain halla-aholaisia persuja

Perussuomalaisten seitsenhenkinen valtuustoryhmä ei rakoile ainakaan Haminassa. Näin vakuuttaa ryhmän sihteeri, valtuutettu Harri Kerkelä.

– Olimme joukolla paikalla Jyväskylän puoluekokouksessa. Meitä oli kymmenkunta ja me kaikki annoimme äänemme Jussi Halla-aholle. Puolue sai demokraattisesti valitun johdon, sanoi Kerkelä.

– Seisomme selkä suorana valitun johdon takana, paikan menettäminen Sipilän hallituksessa ei siihen vaikuta. On vain yksi Perussuomalainen puolue, painotti Kerkelä.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän konkarivaltuutettu Peter Muurman arvioi puoluekokouksesta kummunneita tapahtumia maamme poliittisessa historiassa ainutlaatuiseksi.

– Kaikesta päätellen hallituksen sisällä oli varauduttu jo etukäteen Halla-ahon voittoon Perussuomalaisten puheenjohtajaäänestyksessä. Siitä tapahtumat alkoivat vyörymään, sanoi Muurman.

– Itse arvelin muutamien soinilaisten kansanedustajien lipeävän ryhmästä, mutta massiivinen joukkopako yllätti minutkin. Timo Soinin kuuluminen loikkareitten ryhmään oli täydellinen yllätys.

Muurman luonnehti Jyväskylän puoluekokouksen tunnelmaa ja henkeä hienoksi. Happamina takarivissä istui vain vanha puheenjohtajisto.

– Puolueväki halusi muutosta ja sen se myös sai.

Parlamentarismin kannalta tilanne on outo Muurmaninkin mielestä, sillä hän on istunut kansanedustajana kolme kautta.

– Millä mandaatilla Soini ja kumppanit istuvat hallituksessa, kun heillä ei ole puoluettakaan! Uskon, että tässä prosessissa ei viimeistä näytöstä ole vielä nähty.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide