Haminan talousalueen uutislehti

Hulabaloosta hulahulaan

Keskikesän perinteinen juhla on ollut monelle yhtä hulabaloota (urbaanin sanakirjan mukaan häly, hälinä, juhlinta, meininki). On saunottu, syöty, uitu ja ehkä vähän juotukin.

Tämä juhannus menee hulahulan merkeissä, kun Yle toteuttaa 100-vuotiaan Suomen kunniaksi koko kansakuntaa koskettavan ja liikuttavan juhannuslähetyksen. Viikko ennen juhannusta mukaan oli ilmoitettu jo 500 tapahtumaa, suuria ja pienempiä,  ja yksi näistä sijoittuu Haminan Tervasaarelle.

Juhannus piiskaa liikkeelle 20 Ylen tuotantoyksikköä, joiden haasteena on toteuttaa TV-ruutuihin kaikkien aikojen suurimmat lavatanssit. Ohjelmaa on luvassa yhtä soittoa viiden tunnin ajan.

Ilta pyörii nuorisosuosikki Robinin Hula Hula -biisin ympärillä, mutta tarjolla on muutakin.

Tervasaaren illan aloittaa vähintäänkin yhtä kansallinen aihe, sillä keskiössä on Suomen lippu ja sen eri kehitysvaiheet. Ohjelma Suomen lipun ympärillä alkaa kello 18. Maan suurimmaksi mainittu juhannuskokko poltetaan kello 21 ja viimeistään sen jälkeen on kaikilla tilaisuus syöksyä tanssin syövereihin.

Suomen juhlavuosi muistetaan taatusti monista tapahtumista, mutta juhannuksen Hulahula taitaa vetää ainakin vuoden alkupuoliskolla pohjat!

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus