Haminan talousalueen uutislehti

”Kun joskus pääsis muuttaan takaisin”

Savinimen Asukasyhdistyksen järjestämää kaikille avointa perinteistä Saviniemipäivää vietettiin Volkovskin eli Senioripuiston vieressä kävelytien varrella. Tavattiin tuttuja ja vaihdettiin kuulumisia.

Asukasyhdistyksen aktiiviset sisarukset Päivi Salojärvi ja Marja-Liisa Laakkonen laskivat, että Saviniemipäivää vietettiin nyt ainakin kymmenettä kertaa. Päivi Salojärvi kertoi olevansa kotoisin Saviniemestä, on yhdistyksen kannattajajäsen ja sihteeri ja sanoi, että ”kun joskus vielä pääsis muuttaan takaisin”. Saviniemi on hyvä paikka asua.

– Saviniemi on myös Suomen Kotiseutuliiton Vuoden kaupunginosa -kilpailussa, Salojärvi sanoo ja toivoo parasta.

Eri alojen asiantuntijoista koostuva raati seuloo ehdotukset ja tekee esityksen voittajasta Kotiseutuliiton hallitukselle, joka nimeää voittajan elokuussa.

Saviniemipäivän traditioon on vuodesta 2014 kuulunut nostalginen vuosikertalakujen myynti.

– Tämän vuoden lakulaatikossa on kolme kuvaa kolmesta kaikille tutuista saviniemeläisistä: Claes ”Reutsi” Cedercreutz, Martti ”Masa” Montonen ja Jari ”Jallu” Nenonen.

– Taatusti tuoretta Kouvolan lakritsaa. Kaikki on aina viety käsistä. Viime vuonna myynnissä oli sata boxia ja lakut loppuivat kesken. Nyt otettiin 120 laatikkoa, Päivi Salojärvi kertoi.

– Nopeat syövät hitaat, vinkkasi Marja-Liisa Laakkonen.

Saviniemen Asukasyhdistyksessä on reilusti yli 200 jäsentä. Tähän lukeutuvat myös muualla asuvat kannattajajäsenet.

Lakujen lisäksi tarjolla kahvia ja vastapaistettuja leivonnaisia, lettuja sekä grillimakkaraa.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli