Haminan talousalueen uutislehti

Rannanpoikien historia esiin teatterin keinoin

Mäntlahden oma kyläteatteri Marmut kertoo kesän teatteriesityksessään Mäntlahden Rannapoikien, kylän oman urheiluseuran historian. Kyläteatterilla on jo vankat perinteet, sillä likimain samojen henkilöiden varassa toiminut teatteri esittää heinäkuussa jo seitsemännen tuotantonsa.

– Oli vain luontevaa, että tämän kesän teatteriesityksemme kertoo Rannanpojista, sillä seura täyttää tänä vuonna 100 vuotta, paljastaa teatteriporukan vetäjä Risto Muurman.

Rannanpojat juhlii 100-vuotista taivaltaan sunnuntaina 23.7. Seuratalo Toivolassa. Teatteriesitykset käynnistyvät seuraavana perjantaina 28.7.

– Teatteriesitys etenee tosiasioita väljästi mukaillen ja historiaa kerraten ketään loukkaamatta. Uskon, että teatterimme on vahvasti kyläläisiä yhdistävä juttu, arvelee esityksen tekstistä vastaava Muurman.

Teatteri koostuu 11 kohtauksesta, joissa edetään vaiheittain Rannanpoikien historiaa. Ensimmäisessä näytöksessä kylässä vierailee perinnetutkija Erkki Ala-Könni, ollaan Ojalan talossa. Muita näytelmän kohtauksia ovat mm. seuran perustamiskokous, Seuratalo Toivolan talokauppa ja valmistautuminen vuoden 1947 Suurkisoihin.

– Tuttu ja luotettava porukka on vuodesta toiseen ollut tämän harrastuksen parissa. Olemme onneksemme saaneet mukaan myös joitakin kylän nuoria.

Kyläteatterin ohjaajana on toiminut Henri Saarainen lukuunottamatta ensimmäistä, vuoden 2011 Savikukko -esitystä, jonka ohjasi Ninni Suntio.

– Toimimme Haminan kansalaisopiston kurssina, jokainen maksaa oman kurssimaksunsa ja kansalaisopisto palkkaa meille ohjaajan, valistaa Muurman.

Rannanpojat -teatteriesitys nähdään Seuratalo Toivolassa kolme kertaa: ensi-ilta on perjantaina 28.7. ja muut kaksi esitystä heti perään lauantaina ja sunnuntaina. Kaikki esitykset alkavat klo 18. Neljäs esitys on perinteisesti Kuorsalon seuratalossa, tällä kerralla lauantaina 12.8. klo 14.

Paikkavarauksia esityksiin vastaanotetaan puh. 044 3039 369 sekä s-postilla: suskukoo83(at)gmail.com.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli