Haminan talousalueen uutislehti

Pohjoismaista ystävyyttä

Hamina-Vehkalahden Pohjola-Norden osallistui kesä-heinäkuun vaihteessa ystävyyskuntien tapaamiseen Vehkalahden ystävyyskunnassa Nord-Fronissa Norjassa. Tapaamiseen osallistuivat myös Hedemoran kunta Ruotsista ja Nysted Tanskasta.

Nord-Fron sijaitsee Opplandin läänissä Gudsbrandsdalenissa. Kunnan hallinnollinen keskus on Vinstran taajama, jossa osanottajat myös majoittuivat paikallisissa isäntäperheissä.

Norjalaiset olivat järjestäneet vierailleen runsaasti mielenkiintoista ohjelmaa. Tutuiksi tulivat ympäröivien vuorien ja tunturiylänköjen ohella Gudbrandsdalen, kapea laakso vuorten keskellä, jonne suurimmat liikenneväylät ja pääosin asutus on keskittynyt.

Seudulla on myös useita hienoja vaellus- ja talviurheilukohteita. Kulttuurimatkailua edistetään Peer Gyntin avulla, sillä Henrik Ibsenin näytelmän nimihenkilön esikuva oli Gudbrandsdalenista. Elokuussa järjestettävä Peer Gynt-festivaali on Norjan suurimpia kulttuuritapahtumia.

Ystävyyskuntatapaaminen huipentui viimeisenä vierailupäivänä ”Nordenkveldiin”, Pohjola-iltaan Fagerlin tunturimajassa. Ohjelmassa oli mm. yhteinen jumalanpalvelus, päivällinen sekä ystävyyskuntien itse tuottamaa ohjelmaa.

Hamina-Vehkalahden Pohjola-Nordenin jäsenet kertoivat puheenjohtaja Aarni Ahtolan johdolla ja Kaija Teikarin juontamana merkittäviä tapahtumia ja ilmiöitä suomalaisesta yhteiskunnasta ja sen satavuotisesta historiasta.

Pohjoismaiset ystävyyskunnat tapaavat joka toinen vuosi. Seuraava tapaaminen on ruotsalaisessa Hedemoran kunnassa 2019.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli