Haminan talousalueen uutislehti

Sillan vauriopaikat syytä korjata ajoissa

Kadettikoulunkadun sillan kunnostustyöt käynnistyivät reilu viikko sitten. Sillan katuosuuden osalta korjaus valmistuu elokuun alussa, jonka jälkeen työt painottuvat sillan alapuolisiin rakenteisiin.

– Lohkeamat korjataan, rikkoutuneet laatat vaihdetaan ja saumaukset uusitaan, luettelee eri työkohteita korjausprojektia vetävä työpäällikkö Markku Avelin kotkalaisesta Silta Laksio Oy:stä.

Ohikulkijoille näkyvin työkohde on valaisinpylväiden kiinnityksen uusiminen. Urakkasopimuksen mukaan Haminan kaupunki irrotti pylväät ennen korjaustöitä.

– Pylväiden juuresta oli päässyt vesi valuman rakenteisiin. Veden jäätyminen on aiheuttanut pylväiden kiinnityskohdissa vaurioita, jotka nyt tarkistetaan ja korjataan, sanoo Avelin.

Kadettikoulunkadun silta on rakennettu vuonna 1987, eikä sillalle ole tehty laajaa peruskorjausta sen jälkeen.

– 30 vuotta on sillalle ikä, jolloin sen kunto tulisi ainakin tarkistaa ja korjata mahdolliset vauriot. Kun vauriopaikat korjataan ajoissa, vältytään laajemmilta korjauksilta.

– Korjaustyö on edistynyt normaalisti, tosin sadepäivät hidastavat aina työtä. Kun saamme sillan päällä olevat osat korjattua, voimme painua sillan alle korjaamaan muita rakenteita, sanoo Avelin.
Silta Laksio Oy on kotkalainen erityisesti siltojen rakentamiseen ja korjauksiin keskittynyt yritys.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli